Foci

2014.11.10. 19:45

Igazi derbi volt, a szerencse nem állt az 1. FCV mellé

Veszprém - Gyengébb első félidőt követően csak Balázs kapus és a szerencse mentette a sokszoros bajnok Győrt attól, hogy pontot, vagy pontokat hagyjon Veszprémben a futsal NB I-ben. Több mint ezer néző, remek hangulat, nagy küzdelem, piros lap és szép gólok.

Horváth Gábor

1. FCV-ETO FC

2:3 (0:1)

Veszprém, 1100 néző. V.: Kovács, Wittner, Baghy, Stumpf. 1. Futsal Club Veszprém: Reveland - Németh, Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Sárdi (kapus), Bényi, Boromisza D. Tar, Vas, Finta, László. Edző: Madarász János. Rába ETO FC: Balázs - Harnisch, Lódi, Dróth, Palomeque. Csere: Solano, Püspök, Bognár, Gorjanácz, Dürgő, Hegyesi, Temesi, Matkovics, Tóth. Edző: Jordi Sole.

Még a megszokottnál is többen látogattak ki a Március 15. úti sportcsarnokba, a szurkolók kíváncsiak voltak, mire megy a tabella második helyén álló Veszprém a profi futsalosok alkotta, listavezető Győr ellen. A csapatokat fantasztikus hangulat fogadta.

Már az első percekben látszott, hogy mindkét együttes nagyon komolyan veszi vetélytársát, igazi taktikai harc zajlott a pályán. A felek minden négyzetcentiméterre vigyáztak. Ezzel együtt az ETO játszott fölényben, de a vendégek távoli lövései nem igazán jelentettek veszélyt Reveland kapujára. A kissé bátortalan Veszprém a 9. percben vezetett először veszélyes akciót, Boromisza Dániel szép csele után Gulyás maradt le a középre adott labdáról. Nem sokkal később Vas lövését védte Balázs.

Tatai József (a labdával) villant néhányszor, szép gólt lőtt, de ez most kevésnek bizonyult (Fotó: Penovác Károly)

Kőkemény mezőnymunkát végzett mindkét alakulat. A vendégek keményen faragták Tatait, a bakonyiak válogatott játékosának Dróth kétszer, Hegyesi egyszer lépett oda. A góllövőlista vezetőjét ápolni is kellett.

A 15. percben vezetéshez jutott az ETO, a hazai védekezés csak egy picit csúszott el, de ennyi is elég volt Lódinak ahhoz, hogy közelről a hálóba bombázzon, 0:1.

A közönség hangosan biztatta a Veszprémet, a Győr továbbra is veszélyesebb volt, de a félidő legvégén Boromisza Dániel nagy lövését kellett védenie Balázsnak.

Szünet után majdnem egyből egyenlített a Veszprém, amely nagy lendülettel kezdett. A 25. percben Tar közeli lövésé hatalmas bravúrral hárította Balázs. Az ellentámadásból eredményes volt a Győr, Dróth passzolt Reveland alatt a hálóba, 0:2.

A bakonyiak még jobban belehúztak. A 26. percben Tatai remek egyéni akció után szépített, 1:2.

A 27. percben már egyenlő volt az állás, Vas passzolt pontosan Boromisza Gáborhoz, aki nem hibázott, 2:2.

Csak Balázs kapuson múlt, hogy az 1. FCV nem vette át a vezetést, a hazaiak erőteljesen és veszélyesen játszottak. A 32. percben Palomeque addig reklamált, amíg a bíró fel nem mutatta neki a piros lapot. Nagy lehetőséghez jutott a Veszprém, de egy hiba után Dróth volt ismét eredményes.

A győriek válogatott játékosa a 32. percben szabadrúgásból fifikásan passzolt a kapuba, 2:3.

A folytatásban a bakonyiak mindent egy lapra feltéve, kapusukat lehozva rohamoztak, de a labda csak a gólvonalig jutott.

Nem volt szerencséje a Madarász-csapatnak, az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy az ETO az első félidőben nagyobb előnyt is kiharcolhatott volna.

Madarász János: - Remek ellenféllel játszottunk. Az első félidőben a vendégek ránk tudták erőltetni az akaratukat, de szünet után visszajöttünk a meccsbe.

Jordi Sola: - Mindenkinek gratulálok. Remek csapat ellen játszottunk fantasztikus hangulatban. Nyílt volt a meccs. Boldog vagyok, hogy sikerült nyerünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!