Foci

2014.05.09. 09:35

Az utolsó csata érkezik

Veszprém - A szezon utolsó mérkőzésére készül az 1. Futsal Club Veszprém, amely megkoronázhatja az elmúlt hónapok fantasztikus teljesítményét. Hétfőn jön a bronzcsata.

Horváth Gábor

Az NB I-es futsalbajnokság bronzérme lesz a tétje a hétfői 1. FC Veszprém-Aramis SE találkozónak. A harmadik hely sorsa egy meccsen dől el, azért a Veszprém otthonában, mert a bakonyiak előkelőbb helyen zárták az alapszakaszt, mint fővárosi vetélytársuk.

- Rutinos, erős csapat az ellenfelünk, ráadásul hazai futsal szinten egy nagy hagyományokkal rendelkező klubról van szó. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk - válaszolt a Napló érdeklődésére Bényi Kálmán, a bakonyiak csapatkapitánya, aki társaival együtt sok nagy csatát megélt ebben a szezonban.

A Veszprém fejlődése kézzelfogható, Madarász János edzővel a társaság alsóházi alakulatból élcsapat lett, ezt bizonyítja az alapszakasz harmadik hely és az, hogy az elődöntőben az 1. FCV hatalmas küzdelemre késztette a Berettyóújfalut. Azt a Berettyóújfalut, amely a finálé első meccsén idegenben legyőzte a címvédő Győrt!

A veszprémiek (kék mezben Bényi) a bronzért lépnek pályára (Fotó: Penovác Károly)

 

- Az volt a célunk, hogy minél jobban megnehezítsük a Berettyóújfalu dolgát, s ez sikerült. Az Aramis ellen is nagyon oda kell figyelnünk. Többek között sokat gyakoroltuk a labdakihozatalt és a támadásvezetést. Ellenfelünknek egyébként több arca van, mérkőzés közben is tudnak játékot váltani. Az első soruk rutinos, a másodikban inkább fiatalok szerepelnek - mondta Bényi Kálmán, aki hozzátette: az együttest számos sérülés sújtja, az idény végére szinte elfogyott a bakonyi keret. A kapitány ezért is kéri a szurkolókat, minél többen látogassanak ki hétfőn (kezdés: 18.30) a Március 15. úti csarnokba, hiszen nagy szükségük van a közönség segítségére.

Érdekesség, hogy a címvédő győrieken kívül az Aramis az egyetlen olyan csapat, amely az alapszakaszban oda-vissza verte a veszprémieket. Bényiék hazai pályán 5:3-ra, idegenben 5:1-re kaptak ki. Ez persze csak statisztika, a hétfői ütközetet kicsit sem befolyásolja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!