Foci

2010.11.18. 12:30

Az utolsó forduló a másodosztályban

Veszprém, Ajka - Az NB II-es labdarúgó bajnokságban az utolsó őszi fordulót rendezik meg. A veszprémiek szombaton a bajnoki címre vágyó Pécset fogadják, az ajkaiak a Ferencváros otthonában lépnek pályára.

Munkatársainktól

A Veszprém FC az előző fordulóban megszerezte negyedik sikerét, így egy helyet előbbre lépett a táblázaton és jelenleg a 14. helyet foglalja már. Másképp fogalmazva, már csak két pont választja el a biztos bennmaradást jelentő pozícióktól.
- A Kaposvölgye otthonában számunkra létkérdés volt a győzelem. Úgy érzem, jót tett a csapatnak az aprócska siker, talán lökést adhat az utolsó őszi meccsre - kezdte Orbán Tamás, a VFC szakvezetője.

- A Pécs lesz a zárófordulóban a vendégük.

- A pécsiek a negyedikről a második helyre ugrottak fel, miután a Fegyelmi Bizottság döntése értelmében az elmaradt Barcs elleni mérkőzés három pontját 3:0-ás gólkülönbséggel a vétlen csapat javára igazolta. De végül a helyezésük mindegy is. A Pécs a pontvadászat kezdete óta azt hangsúlyozza, hogy bajnoki címre tör és ennek szellemében kell készülnünk ellenük.

-  Azt is mondhatnánk Dávid és Góliát harca következik, hiszen a legmagasabb költségvetésű klub látogat a legalacsonyabb összegből gazdálkodóhoz.

- A statisztikát látva a Pécs az esélyes. Egyetlen reményünk, ha ellenfelünk lekezel minket. Agresszíven kell az első perctől fellépnünk. A csapat annyiban változik, hogy Karakai visszatér.

- Az FC Ajka hivatalos bajnoki mérkőzésen először találkozik a zöld-fehérekkel. Igaz, a hazaiak a második vonalban messze nem úgy teljesítenek, ahogy az a klubtól elvárható lenne.

- A Fradi, az Fradi és ellenük játszani minden körülmények között remek élmény  kezdte Artner Tamás az ajkaiak szakvezetője.  Ez még akkor is így van, hogy most sorozatban háromszor kikaptak, vagyis számukra az ellenünk lejátszott meccs nagyon fontos lehet. Ettől függetlenül mi nyerni megyünk a fővárosba.

- Furcsa helyzet, hiszen az ötödik helyről akár a kilencedikre is visszaléphetnek.

- Tény, hogy amennyiben kikapunk ez is megtörténhet. Mi persze nem így számolunk, hiszen remek a hangulat a csapatnál, a héten például két új játékos: Sallér Márk és Péter Péter újoncként hívta meg a többieket. Ezek az alkalmak kiváló lehetőségek a közösség javítására, a csapat építésére. Ettől függetlenül is azt gondolom, hogy kiegyensúlyozottabbak és erősebbek vagyunk az FTC-nél.

Szakmai szemmel is kihívás a Ferencváros ellen játszani?
 
- Ezt nem mondanám, hiszen ebben a mezőnyben az FTC-nél vannak lényegesen jobb csapatok is. Ám a másik oldal is igaz: még a Fradi serdülőt legyőzni is nagy szó. Bízom benne, hogy mi ezt fogjuk tenni a felnőttekkel is vasárnap.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!