Eplény

2015.02.12. 18:45

Száguldás a lejtőkön - Belügyi dolgozók óriásműlesikló versenye

Eplény - Százötven rendőrségi, katasztrófavédelmi, büntetés-végrehajtási és vízügyi dolgozó versenyzett csütörtökön.

Kovács Erika

Kitűnő csapatépítő alkalom, amikor az ember sport közben találkozik kollégáival érvelt a verseny mellett a szervezők képviseletében Csizmadia Gábor dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitány, a vendéglátók jogán pedig Töreki Sándor dandártábornok, megyénk rendőrfőkapitánya.

A versenyen idén is képviselte megyénket – mások mellett – Kővári Zoltán, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója, főkapitány-helyettes. Az egész napos sportverseny népszerűségét jelzi, hogy ebben az esztendőben immár tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság Kovács Tibor, a főkapitányság kiképzési főelőadója közreműködésével.

Az óriásműlesikló versenyt idén is több kategóriában, illetve többféle korosztálynak szervezték meg, amelyre elsősorban sízők jelentkeztek, de szép számmal indultak snowboardosok is. Jöttek a bakonyi arénába családok, és valamennyien célvonalhoz is álltak. A főszervezőt például lánya, Kovács Petra is elkísérte, aki előkelő, dobogós helyezést ért el az izgalmas viadalon.

A résztvevők elmondták, kitűnő havas lejtők, fogadták őket annak ellenére, hogy a hőmérséklet magas, de a pálya működtetői mindent megtettek azért, hogy ideális feltételek fogadják a téli sportok szerelmeseit, akik az egész országból jöttek. A verseny kedvezően hat a térség idegenforgalmára is, többen már az előző napokban megérkeztek, helyben és a környéken szálltak meg, a verseny után pedig kirándulnak a környéken, ellátogatnak a környező településekre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!