Életmód

2015.04.19. 09:06

Gyógynövényekkel az egészségért

Pápa – Májerősítő és vesetisztító készítményeket, az aranyvesszőfű és a mezei zsurlófű teát ajánlotta a szakember.

Mocskonyi Gergő

Az Egészségnapok rendezvénysorozat egyik vendégeként Szabó György, a füvesember, a gyógynövényekről és azok hatásairól tartott előadást a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban.

– A nagyanyám indíttatására már hatéves koromtól foglalkozom gyógynövényekkel – számolt be Gyuri bácsi, majd betegség-megelőzésről és immunrendszer-erősítésről adott tanácsokat.

A rendezvény a természetben felelhető orvosságok tudatos és felelősségteljes alkalmazására hívta fel a figyelmet. Az előadás során elhangzott, hogy a gyógyfüvek, és a népi orvoslás felveheti a harcot a komolyabb betegségekkel és kórokozókkal szemben. Az Egészségügyi Világszervezet felmérései szerint a ma fellelhető gyógyszerek huszonöt százaléka tartalmaz gyógynövényekből származó hatóanyagokat, míg a rákellenes gyógyszerek esetében ez a szám meghaladja a hatvan százalékot.

– Már akkor érdemes elkezdeni az alkalmazásukat, amikor még nem következett be a baj – mondta a füvesember, aki szerint egy átlagos háztartásban a májerősítő és vesetisztító készítményeket, azon belül az aranyvesszőfűből és a mezei zsurlófűből készített teákat ajánlott rendszeresen fogyasztani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!