Életmód

2014.09.19. 12:56

Élet glutén nélkül

A gluténmentes diétáról rovatunkban legutóbb már írtunk részletesen. A lisztérzékenyek számára azonban több alapvető élelmiszer fogyasztása megengedett.

Tóth B. Zsuzsa

Jámbor Szilvia dietetikus szerint ajánlott fogyasztaniuk juh- és kecsketejet, tejterméket, tojást, halakat, sovány színhúsokat, olajos magvakat, diófélét. Megengedett az amaránt, hajdina, köles, rizsfélék és az utóbbiakból készült tészta, puffasztott és extrudált termékek fogyasztása. A kukorica minden formában, a burgonya keményítőként is, a hüvelyesek. A kukoricaliszt, rizsliszt, burgonyaliszt, hajdinaliszt, kölesliszt, szójaliszt, sárgaborsóliszt, csicseriborsóliszt, babliszt, amarántliszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!