Életmód

2016.11.13. 17:42

Egyre több férfikozmetikumot találni a boltokban

Sminket kell hordanom, hogy igazán trendi legyek? A férfi smink persze nem egyenlő egy nőimitátorok által használt erős, kontúros, színes maszkkal.

Forgács Ádám

Sokkal inkább láthatatlannak, feltűnésmentesnek kell lennie, olyannak mintha nem is vittünk volna fel arcunkra.

Egyre több drogéria, kozmetikai nagyvállalat kínál különböző kozmetikai termékeket férfiaknak. A téma megosztó. Vannak férfiak, akik felültek a hullámvasútra, önszántukból, esetleg párjuk unszolására használnak kozmetikai termékeket, és vannak, akik alapvetően elítélik ezen eszközök használatát. Gondolok itt hidratáló arckrémekre, szájápolási termékekre, kézkrémekre, szemránckrémekre. A hazai drogériák polcain is megjelentek a különböző férfi smink termékek. Hajlamosak lehetünk a férfi smink szó hallatán egy teljesen más dologra gondolni, mint amit a mi esetünkben jelent.

Vannak a piacon, alapozó krémek, korrektorok melyek segíthetnek eltüntetni a karikákat, bőrhibákat, melyeket nem feltétlenül szeretünk magunkon látni a hétköznapokban. Jól jöhet egy ilyen termék, ha rosszul aludtunk az éjszaka, nem sikerült kipihenni magunkat és reggel nem szeretnénk karikás szemmel bemenni, dolgozni. Miért ne tüntethetnénk fel magunkat mi ,férfiak kedvezőbben, főleg ha nyúzottak vagyunk. Sok ismerősöm van, akinek munkájából adódóan rendszeresen kiszárad a keze, ezért rákényszerül, hogy kézkrémet használjon. A világmárkák többségénél mind megtalálható férfiaknak kifejlesztett illatmentes, vagy igazán férfias illatú darab. Ugyanez igaz a férfi testápoló termékekre is. Magyarországon még sok férfi nem meri használni, esetleg felvállalni e készítmények használatát, de eljön az idő, mikor Magyarországon is a mindennapi használat részeivé válnak.

Egyre több pasi kér sminket a veszprémi Horváth-Ulrich Dóra kozmetikustól is és nem csak az öltönyösök, hanem például legutóbb egy hosszúhajú rocker, aki nem akart lemaradni menyasszonya mögött külső megjelenésben. Egyre több vőlegény kér tehát az ünnepi alkalomra, főként a fotózás előtt természetes, szinte láthatatlan fedést a sötét karikákra, bőrhibákra.

Van azonban, akinek a munkája miatt van szüksége tökéletes kinézetre, mert például sokszor tart előadásokat és a kivetítő bizony minden apró részletet felnagyítva ad vissza.

Dóra szerint a nagy gyártók ma már ráálltak a férfiak számára előállított smink alapanyagokra, ami összetevők tekintetében ugyanaz, mint a női, de férfi illattal. Mint mindig, ezek kiválasztásában is a legfontosabb a minőség és az, hogy a bőrünknek, életkorunknak megfelelő sminket válasszuk – tanácsolta a szakértő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!