Életmód

2014.11.09. 21:01

Bakancsos turisták találkoztak a Három-forrásnál

Immár huszonnegyedik alkalommal találkoztak Ajka-Veszprém városok természetjáró szervezeteinek, egyesületeinek bakancsos turistái, idén a Kislőd melletti Három-forrás pihenőparkban.

Jákói Bernadett

A hagyományossá vált turistarendezvény története a kilencvenes évek elejére nyúlik vissza, azt a célt követve, hogy a természetjáró egyesületek a két város között, előre egyeztetett, ám a túrázók által kevésbé ismert területen találkozzanak, eszmét cseréljenek, értékeljék a túraprogramjaik tapasztalatait, eredményeit.

Mára Veszprém megye valamennyi természeti értékeiben gazdag bemutatóhelyét kiválasztottuk, végigjártuk, bemutattuk. A helyszín kiválasztásában mérvadó, hogy elsősorban gyalogosan keltsük fel a figyelmet a megközelíthetőségre, de az autóval érkezők, ill. a nehezebben közlekedők is könnyen eljuthassanak a célterületre –nyilatkozta Karácson Sándor a rendezvény ötletgazdája, szervezője.

Törekednek arra, hogy a találkozók helyszínei elsősorban olyan természeti, és kultúrtörténeti értékekkel rendelkező tájegység legyen, ami némi terepismerettel és sétával kényelmesen, könnyen is megismerhető, bejárható.  Az idei Három-forrás szabadidőparkban megrendezett találkozón helyismereti totó, célba dobás, vezetett gyalogtúrák, közös eszmecsere, sőt a már a jövő évi programok szervezése, ötletezése került fókuszba.

Ajka és Veszprém turistatársadalmának képviseletében Dürgő Ágnes és Hartig Judit köszöntője után elismerések átadása, értékelése következett. A program szabadtéri főzéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!