Életmód

2014.05.31. 10:12

Az embert gyógyító golyócskák

Tapolca - A homeopátia a holisztikus szemléleten alapul, a készítmények nem okoznak mellékhatásokat, a szervezet öngyógyító mechanizmusát indítják be.

Tóth B. Zsuzsa

Mindez a Tamási Áron Művelődési Központ Életmód klubjának előadásán dr. Ásványi Tamás állatorvostól hangzott el, aki a homeopátiás készítményekről beszélt. Mint elmondta, a homeopátia az állatgyógyászatban is remekül működik, ugyanazon szereket alkalmazzák, amelyeket az emberek gyógyítására használnak. - A homeopátia nem egy betegséget gyógyít, hanem magát az embert. A gyógyítás pedig nem csak a beteg szervre irányul, hanem a testi-lelki harmónia visszaállítására törekszik. A speciális eljárással készülő gyógyszerek összetevői meglepően sokfélék, a vasoxidtól kezdve az ambrózián át a mézelő méhig sokféle alapanyag megtalálható bennük.

A készítmények akut és krónikus eseteknél egyaránt alkalmazhatóak, előnyük, hogy nem kell tünetelnyomással, gyógyszermegszokással, vagy allergiával számolni. Olcsó és kellemes a homeopátiás készítmény, amelyet óvni kell az erős fénytől, az elektromágneses sugárzásoktól, illóolajok, illatszerek közelségétől. Rézszálas tasakban ajánlott tartani, bevétel előtt és után fél órán át nem célszerű enni, inni, rágógumit rágni, fogat mosni. Kézzel ne érintsük a golyócskákat, amelyeket a szájba véve szopogatni kell. Azokról jó még tudni, hogy a múzeumok és repterek átvilágító ellenőrző készülékei tönkreteszik. A különféle homeopátiás készítményeket dr. Ásványi Tamás sok más mellett vesekőre, felfázásra, immunerősítésre, torokfájásra, lázra, náthára, ajánlotta. Létezik azonban holisztikus megoldás például a szemölcsre, a mozgásszervi problémákra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!