Devecser

2014.09.10. 10:25

Somlói napok a hétvégén

Az idei Somlói Napokat szeptember 12-13-án tartják.

Penk Tímea

Pénteken 15 órától bemutatkozik a Somlói Tájegységi Értéktár, felvonulnak a bor- és pálinkalovagok az ajkai bányászzenekar és majorettek közreműködésével, majd dr. Nagy István, a Földművelési Minisztérium parlamenti államtitkára, Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke és Simon János, a Somló és Környéke Borút Egyesület elnöke nyitja meg a rendezvényt. A Somlói Napok idei háziasszonya Kádárné Hegedűs Veronika. Péntek délután fellép a Veszprémi Forrás Színház, a Bíborvirág Táncegyüttes, a Devecseri Dynamic Együttes, Dani Matyi, a Répcelaki Fergeteg Táncegyüttes, a Rekviem Zenekar, 20 órától a Cimbaliband Zenekar ad koncertet, majd bál lesz a Dinamit együttessel.

Szombaton délelőtt verseny indul a Somló Süteménye cím elnyeréséért, valamint fociversenyt tartanak a Somló Kupáért. Egész nap lesz véradás, vérnyomás- és vércukormérés, kézműves és lovasprogramok, rendőrségi bemutató, lufibohóc és csillámtetoválás. Szombaton délután fellép a somlóvásárhelyi és a dobai asszonykórus, a Lyra Vegyeskar, a Vaszari Citerások, a Takácsi kenderszer, a Country Arrabona. Délután 4 órakor lesz a borlovag avatás és díjátadás, a bor- és pálinkaverseny eredményhirdetése. Az esti programok között szerepel a Kajárpéci Vízirevű, a Forma Fitt Sportaerobik Egyesület, a Bahar egyesület hastáncosainak a fellépése, majd a Borlovag, a Historica, valamint a Főnix+DNS Borszék együttesek zenélnek.

A rendezvény ideje alatt szombaton a konferenciasátor vendége lesz dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, a NAKVI főigazgatója és az MNVH főtitkára, dr. Turi Kovács Béla országgyűlési képviselő, Tornai Tamás, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke és dr. Varga Tibor vallás és jogtörténész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!