Újautó-eladás: Erős visszaesés

Veszprém - A becslések szerint az ősz folyamán sem várhat fellendülés hazánkban az új autó értékesítési piacon.

Szabó Péter Dániel

Nagyjából 2400 új négykerekű kel majd el szeptemberben Magyarországon a Jato Dynamics autóipari adatszolgáltató számításai szerint. Ez pedig újabb negatív rekordot hoz az augusztusi eladások után, amikor alig több mint 2500 kocsi kelt el a honi kereskedésekben. 

Miután tavaly szeptemberben több mint tizenháromezer gépkocsit értékesítettek hazánkban, a visszaesés több mint sokkoló, egészen pontosan 82 százalékos. 

Az előrejelzések szerint nem is várható hirtelen feltámadás, az autós piac talán a jövő év második felében rendeződhet, s 2011-ben indulhat újra a hőn várt fejlődés.

Ami a márkák versenyét illeti, a képzeletbeli dobogó tetején még mindig a Ford áll. Ugyan augusztusban a Suzuki több autót adott el, mint az ovális márka, a nyolc hónapos összesítésben azonban a Ford vezet 5976 autóval, mögötte a japánok állnak 5584 gépsárkánnyal, illetve a továbbra is jól muzsikáló Opel 5217 darabbal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!