Pajta utcai ügy: lerágott csont

Veszprém - Ki vezeti valójában a veszprémi polgármesteri hivatalt? címmel tartott csütörtökön sajtótájékoztatót dr. Bősze Ferenc ügyvéd és Katanics Sándor önkormányzati képviselő.

Balla Emőke

Bár a Pajta utcai ügy tavaly befejeződött - lerágott csont, ahogy ők fogalmaztak -, ezúttal a polgármester indulata, felesleges reakciója miatt került ismét napirendre.

Katanics Sándor a májusi közgyűlésen kérdést tett fel a jegyző asszonynak, a polgármester pedig kioktatta a képviselőt, felelősségre vonással fenyegette meg. A májusi közgyűlés másnapján, május 28-án a főjegyző levelet írt a megyei rendőrfőkapitánynak, a jegyző levelét Katanics Sándor csak kérésre kapta meg, a város képviselői sem ismerhették meg.

A csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott: a Pajta utcai ügyet a zalaegerszegi ügyészség is vizsgálja. A probléma gyökere a sebességkorlátozó tábla kihelyezése, ami indokolatlan volt. A képviselő bízik benne, hogy az ügyészség korrektül jár el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!