Eltörölték a bírságokat - Nem lehet tudni, történt-e hatalommal való visszaélés

Veszprém - A 2008 augusztus vége és november 6-a között a Pajta utcában sebességtúllépés miatt kiszabott 445 közigazgatási bírság valamivel több mint felével kapcsolatban érkezett fellebbezés, melyeknek valamennyi esetben helyt is adtak.

Varga Domokos Péter

Katanics Sándor MSZP-s országgyűlés képviselő közölte ezt a sajtóval. Elmondta, levélben érdeklődött a megyei rendőrfőkapitánynál a Pajta utcai sebességtúllépésekkel kapcsolatban. 

Megkérdezte, miért itt történt a Veszprém városi méréseknek az egyharmada, végeztek-e ezzel kapcsolatban valamilyen vizsgálatot? 

A bevezetőben már felidézett információ mellett a főkapitány válaszából az is kiderült, a Pajta utcában esetenként tartózkodott egy rendőri vezető, de a mérési helyek és időszakok kiválasztásánál sem a kérdéses helyszínen, sem máshol nem relávans az, hogy rendőri vezetőknek hol van lakó- vagy tartózkodási helye. 

A mostani adatok alapján kimondható-e egyértelműen, hogy nem történt hatalommal való visszaélés? - érdeklődött lapunk. - Én azt tudom kimondani, hogy főkapitány úrnak ezt a kérdést feltettem, ő erre válaszolt. 

Száz százalékos biztonsággal nem tudok erre válaszolni. A rendelkezésre álló adatokból, információkból mindenkinek el kell döntenie, hogy mit gondol, mit hisz - válaszolta Katanics Sándor.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!