Csatároznak a fideszes városvezetők Füreden

Balatonfüred - Napok óta hallani lehet Balatonfüreden, hogy Doncsev András alpolgármester és dr. Bóka István polgármester viszonya megromlott - írja a balatonfuredma.hu internetes portál.

Szausev Xénia

A helyi hírportál munkatársa azután kereste meg az alpolgármestert, miután az egyik közösségi oldalon  megjelent, hogy "Doncsev András jelenlegi városa Budapest" lett. A képviselő a helyi médiának megerősítette, hogy családostul távozik Balatonfüredről, "mert nem akarja őket kitenni annak a támadássorozatnak, mely a következő napokban várható". Doncsev elmondta azt is,  hogy a Bóka István polgármester négyszemközti beszélgetésen közölte vele, hogy az elmúlt napokban hat "nagyon komoly névtelen feljelentés" érkezett ellene, kifogásolta, hogy az alpolgármester  nem lojális hozzá és hogy kezdeményezni fogja a pozíciója megszüntetését.

"Azt szeretném, ha az itt végzett munkám beszélne helyettem" - kommentálta az esetet az alpolgármester, aki nem érti, miért névtelen feljelentések alapján ítélik meg a munkáját, hiszen eredmények sorát tudja felmutatni. "Nem tudok mit kezdeni a hátulról jövő, alattomos támadásokkal. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne követhettem volna el szakmai hibát alpolgármesterként, ha valaki ezzel szembesít, szívesen vitába szállok. Jómagam mindig az egyenes beszéd és bátor kiállás híve voltam" – mondta Doncsev András a regionális hírportálnak adott interjúban,  s  a kérdésre, hogy felajánlottak-e neki államtitkári pozíciót, kitérő választ adott.  Elterjedt a híre, hogy  Bóka István már intézkedett is a „külsős” alpolgármester leváltásáról.

Szerda este nem tudtuk elérni sem a polgármestert sem az alpolgármestert, akinek telefonja ki volt kapcsolva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!