Tombol a játékfesztivál Pápán

Pápa - Tarka fesztiválmenet kígyózott a bajvívó térről a kastély mögötti szabadtéri színpadra pénteken este, hogy tanúja legyen a huszonkettedik játékfesztivál hivatalos megnyitásának. Aki a hét végét az önfeledt szórakozásnak szentelte, nem csalódott: számos program várt a játékos kedvű felnőttekre, és természetesen a gyerekekre.

Nagy Imre

A megnyitón Kormos Anett és Dombóvári István, a két kitűnő stand up-os melegítette be a közönséget, majd dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő engedte útjára a fesztivált. Hatalmas siker volt az esti Punnany Massif-koncert, a rajongók önfeledten csápoltak a zenére. Szombaton a bogrács ördögei, a kistérség települései mérték össze tudásukat.

A rekkenő hőségben félszáz csapat versengett az első helyért a pörköltek számos változatával, végül a magyargencsiek állhattak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A megpróbáltatások azonban még nem értek véget, aki nem fáradt el a főzésben, az kötélhúzó versenyen bizonyíthatta erejét. Ezt a nyárádiak nyerték, tekintélyes mennyiségű élősúlyuknak nem állhatott ellen más csapat.



A programmal egy időben a Bakonyi Betyárok Motoros Baráti Kör jótékonysági napja folyt, motorcsodákkal, ügyességi bemutatókkal, szkanderező erős emberekkel, sétamotorozással. A betyárok a bevételt egy városi gyermekintézménynek adományozzák. Délelőtt zajlottak a mini olimpia megmérettetései, itt több sportágban mérkőztek egymással Kampen, Kovászna, Losonc, Leinefelde és Pápa gyermekválogatottjai.

A hatalmas hőségben felüdülést jelentettek a fesztiválsátor programjai: a térség településeit képviselve népdalkörök, asszonykórusok, szólisták mutatkoztak be.



Ígéretes a Stroke ütősegyüttes és az Appril Project táncosainak közös fellépése, ami a szervezők reményei szerint tömegeket vonz majd. Aztán még egy nap, és véget ér a huszonkettedik játékfesztivál, méghozzá nem is akárhogyan: a Beatrice koncertje és tűzjáték zárja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!