Minőségi futball

Pápa - Pazar NB I-es focimérkőzésnek tapsolhattak a szurkolók a lefújás után a Perutz stadionban. A Lombard Pápa 3:1-re győzött az Újpest ellen. Véber György tanítványai megérdemelten győzték le a szintén veszélyes, és jó játékerőt képviselő Mészöly-fiúkat.

Sikos Gábor

Jól szórakozhattak azok a nézők, akik szombat esti elfoglaltságként az Újpest pápai vendégjátékát választották elfoglaltságul. Nagy iramú, pörgős mérkőzést játszott egymással a két csapat, amelyen felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Volt olyan sportújságíró, aki már a 20. perc környékén attól féltette a feleket, hogy nem fogják bírni a nagy hajtást kilencven percen keresztül. Nem lett igaza, a játékosok a lefújásig tartották a tempót, és az sem mellékes, hogy a futómennyiség minőséggel is párosult, kevés volt a technikai hiba, a szép kombinatív játékot láthattak a nézők a pályán.

Külön öröm volt a pápai drukkereknek, hogy kedvenceik semmit sem vesztettek Győrben mutatott harcosságukból, és emellett néhány periódustól eltekintve érvényesítették a hazai pálya előnyét is.
- Nagyon jó mérkőzést játszottunk, a pálya talaja engedte a passzolós futballt. Sajnálom, hogy ebből mi kerültünk ki vesztesen. Igazából nem tudok még mit mondani, vissza kell néznünk videón, milyen hibákból kaptuk a gólokat, és hogy miben volt jobb a Pápa ma este, mert el kell ismerni, hogy jobb volt. Sajnálom az eredményt, de csak ennyi volt ebben a mai napban - nyilatkozta a Naplónak Tisza Tibor, az Újpest csatára.

A vendégek támadója nemcsak azért tűnt ki csapatából, mert ő szerezte a szépítő gólt, hanem jó meglátásaival, passzaival sokszor helyzetbe is hozta társait. Pechére a pápai védelem stabil lábakon állt. Nagy akarással, ellentmondást nem tűrően játszottak a hazaiak, és sokszor lefülelték Tisza forintos átadásait.

- Mindkét csapat a támadójátékot próbálta minél jobban megvalósítani. Tudtuk, hogy az Újpest az egy olyan csapat, amelynek a támadószekciója nagyon jó, és ha mi arra tudunk figyelni, hogy a védekezésünkből kiindulva gyors kontrákat, vagy a játékunkból adódóan támadásokat tudunk vezetni, akkor az eredményre vezethet. Úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, végig tudatosan futballoztunk, kicsit mélyebbről indulva, kihasználva gyors csatárainkat vezettük a támadásainkat - mondta el a mérkőzéssel kapcsolatban Farkas Attila, aki Zoran Supiccsal, Takács Péterrel és Németh Milánnal egyetemben sok veszélyes átadást és támadást akasztott meg.

A mérkőzés végén egyetlen gondja volt csak Véber Györgynek. Mégpedig az, hogy megkérték, válassza meg a pápai csapat legjobbját. A tréner nem is vállalkozott a feladatra, hiszen véleménye szerint minden játékosa maximálisan teljesítette a feladatát.
A pápai szimpatizánsok csak remélni tudják, a következő találkozók után is ehhez hasonló problémák fogják emészteni majd Véber Györgyöt.A Pápa mélységből indulva használta ki támadói gyorsaságátNincs sok idejük a pápaiaknak, hogy kiélvezzék szombati meggyőző sikerüket, ugyanis szerdán folytatódnak a labdarúgó Magyar Kupa küzdelmei. A legjobb nyolc közé kerülésért a Gyirmót csapatával mérkőzik idegenben Véber György csapata. A szerdai ellenfél a másodosztály nyugati csoportjának élén tanyázik, és a legutóbbi fordulóban fölényesen és magabiztosan (0:4) verte idegenben a bajnokesélyesnek kikiáltott Tatabánya alakulatát.
A mérkőzés szerdán délután fél háromkor kezdődik Gyirmóton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!