Bulvár

2014.02.12. 15:25

Változik a jelmezdivat is

Farsangkor még most is jellemző, hogy kicsik és nagyok jelmezbe bújnak, a szokások azonban kissé megváltoztak.

Tóth B. Zsuzsa

Németh László jelmezkölcsönző-tulajdonos szerint míg korábban divatos volt a Rómeó és Júlia jelmez, a magyaros vagy lovagi viselet, a kalóz vagy az állatfigura, ma már inkább az éppen aktuális mesefilmhősök ruháiba bújnak a gyerekek. A szörnyjelmezeket, a filmek negatív szereplőinek viseleteit favorizálják a kicsik, igaz, a Zorró-jelmez még ma is dívik.

Németh László kölcsönzőtulajdonos a varázslójelmezzel. Farsangkor sokan szeretnek álruhába bújni (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A felnőttek körében például a spanyol stílus a menő vagy Kleopátra ruhája, de az ő korosztályukra jellemzőbb a vállalkozó kedv is. Az álarc, a szemüveg ma is keresett, főként a velencei stílusú. Mivel azonban az az egész arcot takarja és nem minden jelmezhez való, Laci bácsi, ha kell, egyszerűbb szemüveget ajánl. A jelmezkínálat pedig bőséges, egy estére magunkra ölthetjük a japán gésa kimonóját, lehetünk indiánok, varázslók, táncosnők, török basák. Bebújhatunk a macskanő, a hóhér vagy Amila hercegnő bőrébe, gyermekünk pedig lehet napraforgó, dalmata, méhecske, gladiátor, oroszlán. A jelmezek mellett parókák, fejdíszek, kalapok, csizmák, különféle kiegészítők kelletik magukat, hogy farsangkor egy kicsit álruhába bújjunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!