Bulivan

2010.12.15. 14:31

Vastag Tamást nem izgatja, hogy kiesett

Budapest - Elvileg ellenfelek voltunk Csabival, gyakorlatilag pedig most kovácsolódtunk össze családdá - meséli Vastag Tamás, akit az X-Faktorról, kieséséről, a drámai párbajról, és terveiről is faggattunk.

Szabados Judit

- Egyáltalán nem tartok attól, hogy bármi az életemben negatív irányba fordulna a kiesésem miatt. Van már menedzserem, vannak lefixált fellépések, nekiálltunk egy dal írásának, és jövő tavasszal készül videoklip is - újságolja Tomi láthatóan felszabadultan.
 
- Annak idején, mikor elindultam az X-faktorban, nem igazán néztem utána, hogy milyen a felépítése a műsornak, azt is csak a múlt héten tudtam meg, hogy mit kap az, aki megnyeri a döntőt - mondja nevetve. - Az élőshow-k alkalmával tudatosult bennünk, hogy a műsornak van egy párbaj része. Persze gondolkodtunk rajta, hogy mi lesz, ha egymás ellen kell színpadra állnunk, és akkor még nem is voltunk benne biztosak, hogy vállalnánk-e - mondja.

Amikor viszont kiderült, ők ketten kapták a legkevesebb szavazatot, már nem vacilláltak. - Azokért az emberekért tettük meg, akik hétről hétre eljuttattak minket idáig, nekik tartoztunk ezzel. Könnyebb volt így párbajozni, mint bárki más ellen, mert tudtam azt, hogy szépen búcsúzhatok a műsortól. És azt gondolom ez a legfontosabb, hogy az utolsó pillanatok hogyan telnek el. Lehet, hogy a tévé képernyőjén ez egy nagyon drámai mozzanatnak tűnt, de ez egy nagyon mély, és nagyon jó pillanat volt. Azt hiszem, így történhetett a legeslegjobban - véli.

Azt mondja, fel sem merült bennük, hogy két különböző műsorban induljanak. Az X-faktor egy nemzetközileg elismert tehetségeket adó műsor, ami túlmutat ezen az országon. - Azt gondolom, ebben volt értelme elindulni. A műsor pedig abszolút megváltoztatta az életem. Ez kőkemény munka, gyakorlatilag minden nap. Előttem még egy nagyon-nagyon hosszú út áll. Rengeteget kell tanulnom, és fel kell nőnöm, hogy tudatos karrierépítésbe kezdhessek, ami nem csak erre az országra korlátozódik - meséli.


Abban viszont már biztos, hogy külön pályát szeretne bejárni, nem a testvére mellett zenélne. - De azt hiszem, az életben vannak csomópontok, ahol az utak találkoznak, és biztos vagyok benne, hogy a miénk is még sokszor fog találkozni.

- Érdekes, hogy a versenyszituációk mit hoznak ki az emberből. Elvileg ellenfelek voltunk Csabival, gyakorlatilag pedig most kovácsoldótunk össze családdá. Senkire, soha nem gondoltunk ellenfélként a műsorban, ezért minden hét, minden búcsúzás nehéz volt. Akkor is, mikor a saját bátyámtól kellet búcsúznom, és akkor is, ha bárki mástól.

- Mennyire viselték meg a pletykák, a bulvársajtó hírei, az, hogy kapott hideget-meleget? - kérdeztük. 
- Elég céltudatos és erős embernek tartom magam ahhoz, hogy ne tudjanak összetörni - mondja egészen magabiztosan. - Persze a műsorban is kaptam hideget-meleget. De milyen legyen egy jó előadó? Megosztó. Nálam sokkal okosabb emberek mondták már, hogy akit mindenki szeret, azt igazából senki sem. Ha megosztó vagy, akkor vagy valamilyen, és ha vagy valamilyen, akkor már egyedi vagy, nem csak másokat utánzol - véli Tomi.
 
Azt mondja, nem akarja erre az egy lapra feltenni az életet, hiszen az ismertség múlandó dolog.  Semmiképpen sem szeretnék csak a zenével foglalkozni, tovább akarok tanulni. Az egyetlen, amit nem vehetnek el tőled, azok az emlékeid, érzéseid, és amiket megtanultál  magyarázza. Eddig jogi pályán gondolkozott, most inkább a közgazdaságtan vonzza. Úgy véli, mindenképpen valamiféle üzenetet közvetít a fiataloknak, akik már most rajonganak érte. Fontosnak tartja, hogy ez az üzenet pozitív legyen.

- Nekem feladatom az, hogy ha egy picit is nevelek egy generációt - akár csak egy hónapig is - de azoknak, akik szeretnek, felnéznek rám, vagy épp csak utánoznak, azt hangsúlyozzam, hogy tovább kell tanulni. Így lehet egyről a kettőre jutni - mondja.

- A végső döntőben nem csak a bennmaradt két versenyző, de az élőshowba került összes tehetség fellép, így Vastag Tomit is újra láthatják a rajongók az X-Faktor színpadán vasárnap.

- Az est folyamán kiderül, kiben van meg az a megmagyarázhatatlan plusz, hamarosan pedig talán hallunk afelől is, hogy vajon külföldön is érdeklődnek-e a hazai nyertes iránt, illetve számíthatnak-e a nézők nemzetközi döntőre.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!