Bulivan

2015.06.12. 14:34

Extrémsport show és gyerek motorverseny a Harleyn

Az egészen merészek és a legcukibb motorosok is megmutatták mit tudnak. Este Pásztor Anna megdöbbentő színpadi megjelenésével sokkolta a közönséget.

Kekk Sára

Bringával ugratás és egykeréken egyensúlyozás három méter magasban - ezekkel a produkciókkal kápráztatták el a Harley motorostalálkozó közönségét az extrém motor show résztvevői. Volt, aki egy mindössze nyolc centiméteres gerendán terelte bringáját, majd hátra és oldalszaltót adott elő. A három extrém sportoló között volt Fábián Márk Európa -és világbajnok egykerekűs is.

A jövő motoros generációja is bemutatkozott péntek délután. A legkisebbek versenyeztek egymással. A fiúk és a lányok külön álltak rajthoz műanyag járgányaikkal. A megmérettetésen az óvodás és a kisiskolás korosztály nagy számban képviseltette magát. A fiúk közül végül a sárga motoros Olivér lett a befutó, aki címvédő is, hiszen a tavalyi gyorsasági versenyt is ő nyerte. Elmondta a közönségnek, hogy az ovis motorjával állt rajthoz és nem sokat készült a versenyre, mindössze az óvodában tett tegnap egy kört.

 

 

Harley rajongó német és vagány motoroslány a találkozón

A kölni Henrich Liwe húsz éves háromkerekűjével érkezett a motoros találkozóra. A német férfi már évek óta a Balaton-parton él, a Naplónak elmondta: amikor csak teheti eljön a fesztiválra, bár idén csak két napot tud maradni. A férfi nagy motorosnak számít, rendszeresen részt vesz hazai és külföldi túrákon is.

Henrich Liwe

Még csak másfél éve motorozik, de utasként már nem képes motorra ülni a székesfehérvári Málics Brigitta. Azt mondta: amióta megérezte, milyen vezetni egy kétkerekűt, nem hajlandó a hátsó ülésre szállni. A fiatal nő a Naplónak úgy nyilatkozott: a hétköznapokban is mindenhova motorral megy, ha az időjárás engedi. Emellett egy nagyobb motoros csapat tagja is, mellyel rendszeresen szerveznek körutakat 10-15 fős csoportokban. Hozzátette: a sok motor, a társaság, a jó hangulat és a pihenés miatt jött a fesztiválra már az első napon és egész végig marad is.

Málics Brigitta

Bővített útvonalon volnulnak fel

Bővült a motoros felvonulás útvonala tavalyhoz képest. Szombat délelőtt 11-től korlátozásokra kell számítani az utakon.

Az egyik legjobban várt program a fesztiválon a hagyományos szombati motoros felvonulás. Ilyenkor minden fesztiválozó motorra pattan, hogy megmutathassa magát és járművét a világnak. A felvonuláson több száz motor ad gázt és veszi birtokba a balatoni országutakat. Idén a felvonulás nem délben, hanem egy órával korábban, 11 órakor kezdődik és érinti Balatonalmádit is. A motorosok Alsóörsről indulnak, Csopak, Balatonfüred, Tihany és Lovas után Felsőörsön és Balatonalmádin is átmotoroznak. Ezeken az utakon szakaszosan és időszakosan félpályás lezárásokra kell számítani. A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy figyelmesen vezessenek az utakon.

Színpadon az Anna and the Barbies

Egy motoros és zenei fesztiválon elég nyilvánvalóan a rockzene áll a középpontban. Nem volt hát meglepő, hogy a fellépők sorában idén is szerepelt az Anna and the Barbies.

Pásztor Anna ismét kihívó, groteszk és megdöbbentő színpadi megjelenésével sokkolta a közönséget, majd minden felvezetés nélkül rá is zendítettek legutóbbi albumuk egyik legütősebb dalára dalára. A koncert harmadik számától kezdve már azok sem tudtak a motorokon ülve maradni, akik először hallották a zenekart. A közönség-kedvenc „Ünnepélyesen fogadom” című számot pedig már az egész hallgatóság a zenekarral énekelte. A produkciót nem csak fergeteges színpadi elemekkel tarkította a zenekar, hanem belecsempésztek mélyebb szövegvilággal is átszőtt számokat is. A 2004-ben alapított Anna and the Barbies zenekar, annak rendje és módja szerint végigjárta a rock and roll kálvária minden kötelező állomását: zenéltek aluljárókban, füstös kis kocsmák zugaiban, mindenfélékből összeácsolt színpadokon, klubokban, művelődési házakban, fesztiválokon, stadionokban. Az eltelt évtized, egy dinamikus, dübörgő rock-zenekarrá kovácsolta a bandát. Basszusgitárosuk állítása szerint: a zenekar szinte bárhol bevethető, mint egy szőnyegbombázás, bedarálja az arra tévedőket.

 

 

Harley-hírek még:

2. nap: Fehérneműs lányok, szexi motormosás a Harley-fesztivál második napján

1. nap Szolidan indult a Harley-buli

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!