Borosta

2014.08.27. 10:46

Kutatások szerint nem jó, ha a férfiak végzik a házimunkát

Egy, a Népességtudományi Kutatóintézet által 2009-ben végzett felmérés szerint Európában a magyarok gondolkodnak legkonzervatívabban a házimunkáról.

Nagy Imre

A tanulmányból kiderül, hogy a magyar nők otthon 3,3-szer többet dolgoznak, mint a férfiak, igaz, ezt legtöbbjük természetesnek tartja. Tény, hogy sok háztartásban együtt végzik a teendőket, azonban egyes kutatások szerint nem jó, ha a férfiak átveszik a hagyományos női szerepeket.

A kaliforniai Stanford Egyetem tudósai állítják, hogy a házimunka komolyan érinti a férfiak nemzőképességét, ugyanis az árammal működő gépek elektromágneses terük révén ölik a hímivarsejteket. Különösen káros a mikrohullámú sütő és a porszívó. 4500 házaspár adatain alapul az a felmérés is, miszerint a hagyományos szerepekkel működő házasságban gyakrabban élnek házaséletet, mint ott, ahol a férfi besegít a házimunkába. Kell ennél jobb bizonyíték?

Címkék#házimunka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!