Berhida

2014.07.14. 11:24

Házhoz ment a berhidai polgármester

Mobil fogadóórát tartott Kiskovácsi városrészben az elmúlt hétvégén a berhidai önkormányzat. Pergő Margit polgármester vezetésével sorra járták a házakat a járási hivatal, a családsegítő szolgálat, a rendőrség és a polgárőrség munkatársai.

Szabó Péter Dániel

- Egy konferencián hallottam arról, hogy Devecserben hasonlóval próbálkoznak, ezért megkerestem dr. Töreki Sándor megyei rendőrfőkapitányt, hogy Berhidán is indítsuk el a programot. Miután ő támogatta az ötletet, felvettem a kapcsolatot a járási hivatallal, akik szintén pozitívan álltak az ötlethez, így két héttel ezelőtt összeállt a csapat - mondta el a Naplónak találkozási pont, a berhidai önkormányzat épülete előtt Pergő Margit polgármester. Ide érkezett minden résztevő. Dr. Cseh Tamás jegyző mellett a Várpalotai Rendőrkapitányság képviseletében Zékány József őrnagy, de a járási hivatal, a családsegítő szolgálat és a helyi polgárőrség szakemberei is részt vettek a sétán, amelyek ezúttal Kiskovácsi városrész volt a célja.

Csizmadia Sándorné (balra) sorolja a problémákat Pergő Margitnak, Kovács Attilának és Zékány Józsefnek (Fotó: Szabó Péter Dániel)

- Legutóbb a település szélén, a Peremarton gyártelep felé vezető Orgona utcában és a Széchenyi utcában jártunk. A legtöbben a közlekedési problémákra, a kóbor kutyákra, s a járdák hiányára hívták fel a figyelmet, de volt olyan lakó is, aki egy illegális hulladéklerakóra hívta fel a figyelmet, ahol már el is kezdtük a munkát. Több helyen felmerült az is, hogy az önkormányzat a pletykák szerint 50 roma családot akar Miskolcról a városba telepíteni, miközben semmi alapja nincs a szóbeszédnek. Ezúttal Kiskovácsi a célpont, két hét múlva az Ősi felőli részen tartunk mobil fogadóórát, utána pedig a városközpontban tűnik majd fel a csapat - tette hozzá Pergő Margit, akinek vezetésével sorra járta a házakat a csapat Kiskovácsiban.

A legtöbb probléma itt is a közlekedéssel van, szinte minden itt élő ezt mondta elsőként.

- A lakott területet jelző táblára rá sem hederítenek a kamionok és teherautók, nagy sebességgel hajtanak be a településre, csak úgy rezegnek az ablakok. Nézze csak, az út is már teljesen tönkrement miattuk - mondja Csizmadia Sándorné. Zékány József őrnagy a helyszínen elmondta, a Várpalotai Rendőrkapitányság már vizsgálja a kérdést, s az okokat, hogy miért használják a kistelepülés útjait a kamionok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!