Belföld

2014.07.13. 16:21

Beállt a 71-es út a Balatonnál (frissítve)

Kilométeres sor nehezíti a haladást a Balaton északi partján, a 71-es főúton. Az M7-es autópályára igyekvő autósok miatt torlódott fel a forgalom, a gyorsabb áthaladás érdekében Almádiban a közlekedési lámpákat is kikapcsolták.

Szabó Péter Dániel

A Magyar Közút Veszprém Megyei Igazgatóságán megtudtuk, tervezett útépítés nem akadályozza a közlekedést, csupán a megnövekedett gépjárműforgalom okoz torlódásokat a Balaton északi partján, ami nyaranta megszokottnak számít vasárnap esténként.

A forgalom gyorsítása miatt a helyi rendőrség kérésére sárga villogóra kapcsolták át a lámpákat Balatonalmádi központjában, így a Tihany és Balatonfüred felől érkező, s az M7-es autópályára igyekvő gépjárművek könnyebben átjuthatnak a településen.

Balatonfüred és Csopak közötti szakaszon ugyan nagy a forgalom, de már gond nélkül lehet közlekedni a 71-es főúton. Torlódásra később, Balatonalmádi, illetve Balatonfűzfő térségében lehet számítani (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Gaál Csaba őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, baleset nem okoz fennakadást a közlekedésben, csupán annyi történt, hogy a késő délután érkező vihar miatt egyszerre sokan indultak meg a főváros felé az északi partról, ezért igen lassan halad a forgalom. A Balaton-parti dugó után egyébként az M7-es autópályán és a 7-es főúton is várakozásra számíthatnak a Budapest felé tartó autósok közölte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!