Belföld

2009.04.02. 02:26

Bakonyerdő Zrt. - Elküldték a vezérigazgatót

Pápa - Azonnali hatállyal, rendkívüli felmondással elküldték a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatóját.

Tremmer Tamás

Lapunkban elsőként számoltunk be róla, hogy devizaügyletek miatt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója március elején négy állami erdőgazdaságnál belső vizsgálatot rendelt el. 

Ezek egyike volt a Bakonyerdő Zrt. A vizsgálat tisztasága érdekében március 19-től 30 napos szabadságra ment a pápai társaság vezérigazgatója, Horváth László. Feladatait erre az időszakra dr. Széles Attila, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója vette át. 

Tegnap ülést tartott a tulajdonosi döntéshozatalra jogosult Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács, tudta meg lapunk. 

Száraz Gábor,
az MNV szóvivője a Naplónak elmondta, bár az elrendelt belső vizsgálat még nem zárult le, annyit már most megállapítottak, a szerződéskötésre vonatkozó belső szabályokat a pápai cégnél súlyosan megszegték. 

Emiatt április 1-jei hatállyal Horváth Lászlót visszahívták a Bakonyerdő Zrt. igazgatóságából, április 2-án pedig rendkívüli felmondással megszüntetik a munkaviszonyát is.

A szóvivő hozzátette, a vizsgálat tovább folyik, ennek feladata lesz a szabálytalanságok nyomán keletkezett veszteségek mértékének feltárása. A vezérigazgatói poszt betöltésére pályázatot ír ki az MNV Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!