Belföld

2015.05.17. 06:28

Petíciót adtak át az egészségügyi dolgozók

Veszprém – Több ezer fős felvonulással hívta fel a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) a közvélemény és a döntéshozók figyelmét az egészségügy nehéz helyzetére.

Marton Attila

Vinkler Lajosné, a szervezet Veszprém megyei elnöke elmondta, a Hősök terén az ország valamennyi megyéjéből érkező mintegy hatezer szakdolgozó gyűlt össze, majd az Andrássy úton végigsétálva az Egészségügyi Államtitkárság épületéhez vonultak, ahol átadták petíciójukat Zombor Gábor államtitkárnak. A petíció egyik oldalára a kamara márciusi nagygyűlésén megfogalmazott tizenkét pontot írták, a másik oldalán az egészségügyi szakdolgozók életpályamodellje szerepelt. Az államtitkár közölte, a követeléseket továbbítja a döntéshozók felé.

Az Ápolók Nemzetközi Napjára időzített demonstráción Veszprém megyéből 260-an vettek részt. Az épületnél a szakdolgozói kamara tagjai mellett a Magyar Orvosok Szövetsége, az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége, a Magyar Rezidens Szövetség és a Független Egészségügyi Szakszervezet is demonstrált. A felszólalók hangsúlyozták, az egészségügyi szakdolgozók munkája nélkül az orvosok tevékenysége alacsonyabb hatásfokon érvényesül. Vinkler Lajosné elmondta, a társzervezetek hozzájuk hasonlóan a betegellátás javításáért küzdenek. Hozzátette, a betegellátásnak jelenleg sem a tárgyi, sem a személyi feltételei nem megfelelőek, ezért nem csak az egészségügyi szolgáltatókon múlik, milyen színvonalon tudják ellátni feladatukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!