Belföld

2009.04.08. 02:27

Tanulhatnak a fiatalok - A régió legmodernebb tanműhelyét adták át

Tapolca - A megye, de talán a Dunántúl legmodernebb épületgépészeti tanműhelyét adták át tegnap a Széchenyi István Szakképző Iskolában.

Szijártó János

A mérőlaborral rendelkező, mintegy húszmillió forintból kialakított beruházáshoz a Munkaerő-piaci Alaptól nyert az intézmény mintegy 18 millió forintot, a kétmilliós önrészt pedig az önkormányzat segítségével az iskola biztosította. Az intézményben mostantól a fiatalok új technológiákkal ismerkedhetnek meg.

Az új tapolcai tanműhelyben az épületgépész-tanulók megismerkednek a napenergiával működő fűtőberendezésekkel, a levegő-víz hőszivattyús fűtési és hűtési rendszerrel, valamint a legújabb kondenzációs gázkazánnal. A laborban egy olyan hőközpontot alakítottak ki, amely a napenergiát és a gázenergiát is hasznosítja, illetve képes nyári és téli üzemmódot szimulálni. 

A műhely adott esetben tovább bővíthető, fejleszthető.

A mérőlaborral rendelkező, mintegy húszmillió forintból kialakított beruházást Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke és Stolár Mihály, a térségi integrált szakképző központ (tiszk) elnöke adta át Lájerné Tóth Éva igazgató köszöntője után.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a résztvevők megkoszorúzták az intéz- mény névadója, Széchenyi István szobrát a szakképző iskola előtt, majd átnézték a korszerű berendezéseket és technológiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!