Balatonkenese

2015.09.16. 17:58

Fejlesztési tervek a kenesei strandon: A régi büfésort is megújítaná Tömör István polgármester

Balatonkenese - Nem lett közpark a kenesei Vak Bottyán strand, csupán a fürdési szezon végeztével, szeptember 1-től üzemelteti közparkként azt az önkormányzat.

Szabó Péter Dániel

– A döntésnek csupán gazdasági okai vannak. A fenntartó önkormányzatnak ugyanis például vízimentőt, s a strand működését biztosító alkalmazottakat kellene foglalkoztatnia, ha a holtszezonban is strandként üzemelne. Így azonban díjfizetés nélkül bárki bejuthat a területre, saját felelősségére meg is mártózhat a Balatonban. Nem neveztük át a Vak Bottyán strandot, a rendezési tervet sem módosítottuk, csupán a következő szezonig nem szedünk belépőjegyet – mondta el a Naplónak Tömör István polgármester, aki hozzátette, elégedett az idei szezonnal, a napsütéses időben rengetegen választották nyári kikapcsolódásuk helyszínéül a kenesei önkormányzat által üzemeltetett három strandot.

Egységes külsejű büféket szeretne látni a kenesei strandoknál Tömör István polgármester. A Vak Bottyán strandon a napsütéses, szeptemberi időben hétköznap is sokan megfordulnak. Fotó: Szabó Péter Dániel

Anyagi lehetőségeik függvényében fejlesztéseket is terveznek a népszerű fürdőhelyeken. – Szeretnénk nyitni a gyermekes családok felé. Az elképzelésem szerint egy felfújható vízi csúszdát és egyéb vízi játékokat telepítenénk a strandon, de egy gyermekmedence kialakítását is jó ötletnek tartanám, amelyben a kisgyermekek játszhatnának biztonságban. Az idén már vásároltunk napágyakat, ezek számát a kihasználtság függvényében jövőre is bővítenénk – tette hozzá Tömör István.

A polgármester kiemelte, az önkormányzat határozott szándéka a strand melletti büfésor fejlesztése. – Úgy gondolom, hogy a nyolcvanas években épült büfék a kinézet és a kínálat szempontjából sem ütik meg azt a mércét, amire a XXI. században igény lenne. Egységes és igényes külsőt szeretnénk, amelyben az is benne van, hogy néhány büfének nem lesz helye a területen – szögezte le Tömör István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!