Balatonfűzfő

2014.07.26. 17:23

Siker Mézga Gézával (galériával frissítve)

Balatonfűzfő – Belereccsent a strand általános zajába a magyar indulók zenéje.

A közelebb lévők üldögélve, fekve hallgatták a szokatlan helyzetben felcsendülő élő muzsikát, a távolabb strandolók közül egyre többen gyűltek köréjük. Az Irinyi Fúvószenekar szemmel láthatóan nagy kedvvel játszott, hangszereiknek nem kellett erősítő ahhoz, hogy zenéjük betöltse a teret. A rögtönzött koncertnek hamarosan nagy közönsége lett, a számokat menetrendszerű taps követte.

A Hégely Ákos karnagy által vezetett Irinyi fúvószenekar váratlanul toppant be a strandolók közé, és ahogy tervezték, hamar villámcsődületet okoztak. Fotó: Varga Domokos Péter

A Föveny strandon flash mob (magyarul, szabad fordításban: villámcsődület) hívta fel magára az emberek figyelmét. A Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület (BLTE) tagjaim között vetődött fel, hogy városukban elsőként szervezzenek flash mobot. Szanyi Szilvia elmondta, a helyszín egy percig sem volt kérdéses, hiszen a villámcsődületeket eleve oda szervezik, ahol sok ember tartózkodik. Az élőzenéig is hamar eljutottak, jellegénél fogva különösen a fúvós muzsika alkalmas a figyelem felkeltésére. Az ötlettel felkeresték a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekarának karnagyát, Hégely Ákost, aki azonnal igent mondott, a strandi flash mobot különösen jó ötletnek tartotta. „Összerántotta" a nyári szünetüket töltő zenekar tagjait, próbáltak néhányszor, de tudták, a sikert a magyar indulók biztosan meghozzák. Elvárásuk beigazolódott, a zenekar tagjai elégedetten hajoltak meg a spontán taps alatt, ami a ráadásként előadott Mézga Géza főcímzene alatt végigkísérte ritmusos muzsikát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!