Balatonfüred

2014.04.15. 10:05

Tavaszi ébresztő

Balatonfüred - Szezonnyitó futóversenyt rendeznek a tóparti városban április 20-án, vasárnap.

Novothny Ottó

A Tavasz Futamra mindenkit várnak, aki szereti aktívan tölteni a szabadidejét. A versenyközpont a vitorlás téren lesz, ahol egyéb kiegészítő programok is várják az érdeklődőket.

Aki futni szeretne, azok választhatnak a 6.5, a 10.5 kilométer, a félmaraton és a teljes távú maraton közül. Mindegyik távot lehet egyénileg, vagy váltóban végigfutni.

A verseny vasárnap 11 órakor indul, ám Zelcsényi Miklós főszervező elmondta, hogy szombaton 12.00 és 18.00 között, valamint másnap a start előtt 10.30.ig is lehet még nevezni a helyszínen. A rendezők szerint ötszáznál is többen lesznek a kocogók, akik nyolcas alakú pályán futhatják le a a távolságokat. A Tagore sétányon indulnak el, Arács környékén visszafordulnak, majd a versenyiroda előtt elhaladva Tihany felé folytatják az útjukat.

Az előzetes jelentkezések szerint több Veszprém megyei iskola diákjai is ezt a sportos elfoglaltságot választották vasárnapra. Az elképzelések szerint a családi programban a futás mellett kiállítások, vásárok, egyéb érdekességek is várják az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!