Balatonalmádi

2015.01.06. 06:45

Szépítik a várost a honismeretei egyesület tagjai

Balatonalmádi – Éves munkáját értékelte a Veszprém Megyei Honismeretei Egyesület a közelmúltban, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében.

Kovács Erika

Az egyesületnek tagja a Balatonalmádi Honismereti és Városszépítő Kör is.

Bándi László megyei elnök elmondta egyebek mellett: több honismereti előadást tartottak különböző klubok meghívására, így például. a veszprémi Dózsavárosi Nyugdíjas Klub tagjainak és februárban a Kanyár Erika vezette Veszprémi Pedagógus Nyugdíjas Klubnak, mely meghívásoknak ezentúl is eleget tesznek. Az elnök beszélt arról is, hogy tagjuk, Gubicza Ilona a Geneológia, családtörténet, helytörténet címmel ismertette családfa kutatói munkáját. Rybár Olivér kezdeményezésére és lelkes munkájának köszönhetően leplezték le Veszprémben Cholnoky Jenő mellszobrát a névadó iskola előtti parkban. Elhangzott még többek között a tájékoztatóban, hogy Pápán több évtizedes eredményes munka után január végén a Bél Mátyás-díjas helytörténész, Huszár János a Várostörténeti és Honismereti Kör vezetését átadta Somfai Balázs alelnöknek. Természetesen Huszár János továbbra is részt vesz a kör programjainak a szervezésében. Pápán november 13-án tartották a „Pápa, szeretlek!” címet viselő középiskolás csapatoknak meghirdetett, rendkívül érdekes és tanulságos helytörténeti vetélkedőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!