Balatonalmádi

2014.04.08. 17:50

Negyedszázada város

Az üdülőben találkoztak az egész országból a népek nyaranta. Jöttek ide a városból, meg a faluból, ebbe a balatoni egyen-nagyközségbe, ami nagyon hasonlított a többi balatoni üdülőhelyre.

Kovács Erika

A menü az üdülőben ugyanaz volt, mint máshol, a kínálat a strandon is megszólalásig hasonlított a többire. Volt vaníliafagylalt, meg csokoládé, mint máshol.

Ezekkel az emlékekkel sétáltam Balatonalmádiban, a várossá avatás jubileumán, amikor semmi nem volt már ugyanaz, mint régen. A település nemcsak városi rangot kapott negyedszázada, hanem teljesen megváltozott, megszépült, korszerűsödött, infrastruktúrája, oktatása hatalmasat fejlődött, itt ritka kivételként évente három első osztályt is indítanak, ami jelzi, szívesen telepednek le itt és építenek szép házakat a családok, ebben a nyugodt, kellemes, impozáns környezetben. Nyaranta elegáns vendégek parkolnak a hajdanvolt luxusszállónál, ami ma már nyomaiban sem hasonlít elődjére, a strandon minden van, mi szem-szájnak ingere, a fagyisnál ezerszínű a kínálat.

Elismerést érdemelnek azok, akik évtizedek alatt mindezt létrehozták, és akik a születésnapra hétvégén olyan gazdag és sokszínű programmal készülnek, amire minden városban nagyon büszkék lennének helybeliek és vendégek egyaránt. Ez is jelzi, az itteniek tisztelik a várost, az embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!