Balatonalmádi

2014.08.01. 19:04

Fergeteges borfesztivál Almádiban

Kontrát Károly belügyi államtitkár, országgyűlési képviselő, Keszey János polgármester és Tornai Tamás, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke kitűnő hangulatban, hatalmas tömeg előtt nyitotta meg a XI. borfesztivált a Wesselényi strand előtt, mely augusztus 20-ig várja vendégeit.

Kovács Erika

Bati János főszervező köszöntője után Kontrát Károly államtitkár üdvözölte a borászatokat, a kitűnő programokat. Keszey János polgármester azt mondta, hogy igazi csemege lesz a fesztivál a bor, a gasztronómia és a kultúra kedvelőinek.

- A bor a barátság forrása, jókedvet, egészséget, igazságot, békességet ad – hangsúlyozta Tornai Tamás. Kiemelte a magyar termelőket, kiváló borainkat, a kulturált borfogyasztást. A bor és a kultúra kéz a kézben jár – tette hozzá.

Lőrincz József, a Balatonvin Borlovagrend almádi csoportja elnöke és Koczor Kálmán, a borlovagrend nagymestere, a Magyarországi Borrendek Szövetségének alelnöke vezetésével Keszey János polgármester, valamint ismert hazai borlovagrendek és borrendek látogatták végig a húsz borászatot. Velük tartott Gálné Dignisz Éva, a tavalyi év bortermelője is. Az idei fesztiválon minden korábbinál több ismert sztár lép fel a színpadon, a nyitónapon Lagzi Lajcsi, és az Intermezzo Latin Club Zenekara forrósítja tovább az amúgy is fergeteges hangulatot, szórakoztatja még mások mellett a közönséget Bangó Margit, Zséda, Tabáni István, Nótár Mary.

A kitűnő borok mellett finom ételeket is megkóstolhat a közönség, és válogathatnak kézművesek termékeiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!