Balatonalmádi

2014.09.22. 13:30

Bemutatjuk a városok polgármesterjelöltjeit: Kepli Lajos

Balatonalmádi - Kepli Lajos, a Jobbik polgármesterjelöltje azt vallja, hogy helyben csak a helyi ügyek számítanak, a pártpolitikát figyelmen kívül kell hagyni a képviselőtestület munkájában.

Kovács Erika

Az országgyűlési képviselőként dolgozó, környezetmérnöki végzettségű Kepli Lajos Balatonalmádiban él feleségével és három gyermekével. 2010-ben és 2014-ben egyaránt a Jobbik országos listájáról jutott a Parlamentbe, ahol környezetvédelemmel és energiapolitikával foglalkozik szakpolitikusként. Képviselői munkássága nagy sikerének tartja, hogy a Parlament szinte teljes konszenzussal fogadta el az általa vezetett, a vörösiszap-katasztrófát vizsgáló bizottság felelősöket és okokat megnevező jelentését.

Kepli Lajos szerint Balatonalmádi átgondolt fejlesztésekkel ismét a tó északi partjának legnépszerűbb települése lehet


Polgármesterjelöltként, bár pártja színeiben indul, mégis azt vallja, hogy helyben csak a helyi ügyek számítanak, a pártpolitikát figyelmen kívül kell hagyni a képviselőtestület munkája során. Balatonalmádi véleménye szerint ahogy egykor, ismét az északi part legnépszerűbb települése lehet. Ehhez azonban új munkahelyekre van szükség a turizmusban és a szolgáltató szektorban, egész évben vonzó programokat kell kínálni az idelátogatóknak. A Balaton-partot meg kell szabadítani a kerítésektől, és bárki számára hozzáférhetővé tenni, ahol csak lehetséges. A fiataloknak színvonalas programok és szórakozóhelyek kellenek. Szerinte fedett vásárcsarnok építése is szükséges, ahol az árusok és a vevők az időjárási viszonyoktól függetlenül egész évben komfortos körülményekre lelnek. Fejleszteni kell a közlekedést, járdák és utak felújításával. Tévesnek tartja azt az állítást, hogy kizárólag kormánypárti vezetésű település juthat fejlesztési forrásokhoz. Szerinte a jobbikos Tiszavasvári és más települések ennek szép ellenpéldáját mutatják többszáz milliós fejlesztéseikkel.

Két képviselőjelöltjükkel, Bernáth Georginával és Számfira Balázzsal együtt azért dolgoznak, hogy Balatonalmádi minden korosztálynak sokkal élhetőbb legyen, mint jelenleg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!