Balatonalmádi

2015.11.10. 20:12

Kamarazenei est Szent Imre tiszteletére

Balatonalmádi - Igényes kamarazenei esttel ajándékozta meg zenekedvelő közönségét két Bécsben tanuló fiatal muzsikus a Szent Imre-templom búcsúünnepén. Ripka János csellón, Leonid Belaieff zongorán játszott.

Civil Tudósítónktól

Az ünnepi zenei esten Szabó János plébános köszöntötte az érdeklődőket a szépen megtelt templomban, majd a zenészek belekezdtek Luigi Boccherini, az olasz preklasszicista korszak zeneszerzője és virtuóz csellistája A-dúr szonátájának első, Adagio, valamint második, Allegro tételébe. Utána Antonin Dvořák cseh zeneszerző Rondója következett, mely különféle szláv táncok vidám hangulatát idézte.

Meglepetésként hatott a templomban Darius Milhaud modern komponista műve, Numero 1-es gordonkaversenyének fináléja, melyet vastapssal honorált a közönség.

A virtuóz játék, a tökéletes összhang a csellista és a zongorista között gyönyörű koncertté állt össze! A változatos karakterek megszólaltatása a drámaiságtól a lírai dallamokon át egészen a jazzes elemekig megkoronázta Szent Imre herceg ünnepét.

Szerző: Töltési Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!