Baba

2015.01.29. 13:30

Cukiság a köbön – Babafarsang Várpalotán

Várpalota – Aprócska békák, cicák, katicák és tigrisek lepték el csütörtökön az Várpalotai Ifjúsági Házat, hiszen hagyományteremtő céllal babafarsangot rendezett az intézmény.

Szabó Péter Dániel

Nagy volt a sürgés-forgás délelőtt a Vásárhelyi András Tagiskola épületében működő ifjúsági házban. A nagyterembe – természetesen anya vagy apa kezét fogva – sorban érkeztek a tüneményes jelmezekbe bújt kisgyermekek, hogy együtt játsszanak társaikkal az első alkalommal meghirdetett babafarsangon.

– Már régóta sikerrel működik az intézményben a baba-mama klub, most már hetente kétszer, kedden és csütörtökön délelőtt várjuk gyermekeikkel az édesanyákat. A közös játék mellett együtt festünk, zenélünk és énekelünk a picikkel – mondja az egyik szervező, a Thury-Vár Nonprofit Kft-nél önkénteskedő Portik Emerencia.

– Az egyik ide járó anyuka ötlete volt a babafarsang, s a többiek is csatlakoztak a kezdeményezéshez, s beöltöztették az apróságokat. Mi pedig örömmel megszerveztünk, s láthatóan a gyermekek is élvezik a mulatságot. Jelmezversenyt nem hirdettünk, hiszen itt most tényleg a részvétel és a közös mókázás a legfontosabb. A kicsik kapnak farsangi fánkot és üdítőt is – teszi hozzá Szakács Júlia, a másik szervező, aki barátnőjéhez hasonlóan Erdélyből érkezett ifjúsági önkéntesnek Várpalotára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!