Ajka

2014.09.15. 20:03

Vállalkozások alkalmazottait támogatják

Az önkormányzat és a gazdálkodó szervezetek együttműködésértől tartott sajtótájékoztatót Schwartz Béla polgármester hétfőn a városházán.

Penk Tímea

Az ajkai önkormányzat elindította az Egymásért vagyunk elnevezésű programját, amellyel megerősíti együttműködését a városban működő gazdálkodó szervezetekkel. A városvezetés kiemelt feladatának tekinti a vállalkozások támogatását és ezt a jövőben is stratégiai feladatként kívánja kezelni. Az önkormányzat és a vállalkozások együttműködése jó, de ezt tovább kívánják erősíteni az alacsony munkajövedelmű dolgozók támogatásával. Ennek egyik eszköze az, hogy a cég a munkahely támogatásra kapott összegnek a felét az arra rászoruló dolgozók szociális, kulturális kiadásaira fordítja. A támogatás másik eszközeként a látványsportok fejlesztését szolgáló beruházásokban részt vevő társaságoknak az önkormányzat úgynevezett gesztusjegyeket biztosít például uszodába, színházba. Harmadik eszközként a város ellátatlan területein alapvető élelmiszereket árusító cégek és személyek az építményadójuk összegének megfelelő támogatást kapnak.

A polgármester nyolc-tíz jelentős vállalkozásra, és városrészenként két-három egységre számít, amelyek bekapcsolódnak az új támogatási lehetőségekbe. Az önkormányzat az Egymásért vagyunk program elemeit rövid időn belül kidolgozza és beépíti a vállalkozások támogatásáról szóló rendeletbe, amelynek második olvasatát október végén vagy november elején kívánja tárgyalni a képviselő-testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!