Ajka

2013.12.09. 13:30

Tajvani adomány Katolikus iskolának

Ajka - A Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság elnöke, Ékes József országgyűlési képviselő közreműködésével 4000 dollárt adományozott a Tajvani Nagykövetség az ajkai katolikus iskolának, amelyből az újonnan átadott iskolaépület egyik tantermét bútorozták be.

Balról jobbra a fotón, az ajkai iskolában tett látogatás közben: Marietta Kao Liau (tajvani nagykövet), Pintér Ágnes (tolmács), Ékes József (országgyűlési képviselő), Rieder András (iskolaigazgató), Dr. Mail József (Veszprémi Főegyházmegye gazdasági helynöke). Fotó: Györkös József

A Szent István Király Római Katolikus Általános Iskolában december 4-én, az osztályterem ünnepélyes átadásán Rieder András iskolaigazgató köszöntötte a tajvani delegáció tagjait, és megköszönte a nagykövetség felajánlását. Dr. Mail József, a Veszprémi Főegyházmegye gazdasági helynöke felelevenítette, hogy amikor tavaly átvették az iskola működtetését, nem volt jó állapotban az épület. Azóta nagy beruházások kezdődtek. Az egyik új épületrész már elkészült, amelyben öt osztály kapott helyet. Marietta Kao Liau tajvani nagykövet örült annak, hogy egy olyan színvonalas oktatást nyújtó iskolát tudtak támogatni, ahol nemcsak a tárgyi tudás bővítése és a keresztény értékrend szerinti nevelés, hanem a művészeti oktatás is kiemelt szerepet kap. A nagykövet szintén katolikus egyetemen végzett hazájában, és diákéveit idézte fel benne az iskola növendékeinek az énekes-táncos műsora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!