Ajka

2017.02.20. 08:19

Mártírra emlékeztek Padragkúton

Sokáig titkolták, hogy a kommunista diktatúrának is voltak áldozatai és tragikus eseményei: kivégzések, börtönbüntetések és munkatáborok – mondta Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke az utolsó politikai okokból kivégzett 56-os tiszteletére rendezett megemlékezésen.

Penk Tímea

Hamusics János bányász robbantómesterre és társaira emlékeztek a Cser telepi parkban. A kommunista diktatúra bányász mártírjainak és hőseinek a tiszteletére állított emlékoszlopnál vitéz Mayer Ferenc Sándor, Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet országos alelnöke, egykori politikai elítélt köszöntője után Fenyvesi Zoltán mondott emlékbeszédet.

- A kommunista diktatúra áldozatai és haszonélvezői közül még néhányan köztünk élnek. A hősök, az áldozatok és a családtagjaik lehajtott fejjel, a rendszer haszonélvezői felemelt fejjel közlekednek – hívta fel a figyelmet Fenyvesi Zoltán, majd ismertette Hamusics János életét és tragikus kivégzését.

- Tisztelet a hősöknek, megvetés a gazembereknek – hangsúlyozta a közgyűlés alelnöke, majd az emlékezők elmondtak egy imát az áldozatokért, és megkoszorúzták az emlékoszlopot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!