Ajka

2015.03.06. 19:16

Finn képeslapok kiállítása Ajkán

Ablak Finnországra című kiállítás nyílt a művelődési központban. A tárlat március 20-ig tekinthető meg.

Penk Tímea

A megnyitón finn darabokkal léptek fel a zeneiskola növendékei, Krápicz Balázs, Kiss Csongor és Tiborcz Erik. Finn versek magyar fordításait Szintén Krisztina adta elő.

A kiállítást a finn kultúra napja alkalmából rendezték - mondta Rédling Nikoletta, az Ajkai Magyar-Finn Baráti Egyesület elnöke. A finn nemzeti eposz, a Kalevala világsikere kiemelte a népet az ismeretlenek sorából, hozzájárult a nyelv fejlődéséhez, a nemzeti öntudat erősödéséhez. Hatvan nyelvre fordították le, magyarul több fordítása is létezik - számolt be Rédling Nikoletta.



A kiállításon Martta Wendelin Kalevala ihletésű képeslapjai láthatók, valamint Szentiváni János fotóművész Fehér Láng című fotósorozatával a kortárs finn építészetet mutatja be. A tárlatot finn használati tárgyakból készült összeállítás is színesíti, mint például szalvéták, gyertyatartók, poharak, rénszarvasagancsból készült levélnyitó és a finn üvegművészet néhány darabja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!