Ajka

2017.06.13. 17:40

Együtt ünnepeltek a testvérvárosokkal az ajkaiak

AJKA - Somlói borok, ajkai recept alapján készült tócsi, minden korosztály számára kulturális programok. Pünkösd hosszú hétvégéjén a testvérvárosi delegációk is együtt ünnepeltek az ajkaiakkal. A finnországi Rovaniemiből, a németországi Unnából, az erdélyi Székelykeresztúrról és az ausztriai Weizből is érkeztek Ajkára vendégek.

Tisler Anna

A három nap alatt bemutatkozási lehetőséget kaptak a helyi és térségi fiatalok, művészeti csoportok, valamint sztárvendégek is szórakoztatták az érdeklődőket. Szombaton a P. Mobil zenekar rajongótábora töltötte meg a városközpontot, vasárnap Leblanc Győző, Tóth Éva, Mészáros Árpád Zsolt és Détár Enikő, valamint Ökrös Tibor és zenekara szórakoztatta az érdeklődők népes táborát.

 

Az igazán nagy tömeg hétfőn a Wellhello együttes fellépésén volt, amelyre egyes becslések szerint 6500 rajongó volt kíváncsi. A három nap alatt a magyar kultúra sokszínűségéről is meggyőződhettek a látogatók, volt néptánc az Ajka-Padragkút Tánc-együttes tagjai előadásában, szerepelt a Bányász Fúvószenekar és mazsorettcsoport, az Anna and the Big Faces zenekar, volt ritmikus sportgimnasztika bemutató. A városban évente több előadással megjelenő veszprémi Pannon Várszínház az Ajkáról ki sem fogy a nóta című zenés, szórakoztató összeállítását hozta el az Agórára. A három nap alatt minden program ingyenes volt, így azok is részesei lehettek az élménynek, akik a koncertek több ezer forintos belépőjegyeit nem tudnák megfizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!