Ajka

2015.01.27. 15:25

Ajkai iskolafenntartás: nem kaphat a város 80 millió forint kártérítést

A Győri Törvényszék január 26-án elutasította Ajka Város Önkormányzata keresetét, amelyben Ajka 80 millió forint kártérítés megfizetését követelte a Veszprém Megyei Kormányhivataltól - tájékoztatta a Naplót a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

Kovács Erika

Közlésük alapján az önkormányzat szerint a kormányhivatal 2012-ben közigazgatási jogkörben eljárva kárt okozott azzal, hogy törvényességi felügyeleti eljárásban kifogásolta az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium fenntartói jogának átadásáról szóló képviselő-testületi határozat jogszerűségét. A felügyeleti eljárás következményeként az önkormányzat az iskola fenntartói jogát az eredeti tervéhez viszonyítva négy hónappal később adta át a Hit Gyülekezetnek. A Győri Törvényszék a hétfőn kihirdetett ítéletében megállapította, hogy az önkormányzat kártérítési igénye megalapozatlan, a kormányhivatal 2012-ben jogszerűen járt el, kártérítési felelősség nem terheli. A bíróság 100 000 forint perköltség megfizetésére kötelezte Ajka Város Önkormányzatát.

Jáger László Ajka jegyzője a Napló érdeklődésére elmondta, hogy még nem kapták meg írásban az ítéletet, és majd azt követően kivánnak nyilatkozni az ügyben.

Korábbi cikkeink a témában:

Iskolafenntartás: Fel van adva a lecke

Marad az önkormányzaté az ajaki iskola

Ajkai iskola ügye: tiszteletben tartja a kormányhivatal az ítéletet, a hitesek szégyenfoltnak tartják

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!