Ajka

2015.10.29. 10:17

A kis rókáról olvastak

Ajka - Vuk szerint érték a bátorság, a barátság, a természet szeretete és a családi összefogás. Ezekre a kincsekre hívták fel a Bogáncs Gyermekkönyvtár könyvtárosai a Hipp, hopp, jön Vuk! című nyári olvasópályázattal és a hozzá kapcsolódó feladatokkal a gyerekek figyelmét.

Szántó Renáta

Játékos ismeretterjesztéssel, ajándékokkal és megzenésített versekkel kedveskedtek a gyerekkönyvtárosok az olvasópályázat eredményhirdetésén, amelyet a közelmúltban szerveztek meg a program lezárásaként.A pályázat több részből állt, egész nyáron megmozgatták az ifjú olvasókat a könyvtárosok. A könyv elolvasásán túl egy pályázati füzet kitöltése, valamint egy kézműves foglalkozáson és filmvetítésen való részvétel is hozzátartozott. Továbbá a diákokat várták a Városi Múzeumban berendezett Fekete István-emlékkiállításra is, ahol családjukkal közösen oldották meg a kapott feladatokat.

Fotó: Györkös József

A játékos tudáspróba az eredményhirdetés alatt is folytatódott. Müller Magdolna könyvtáros megmutatta a gyerekeknek az első, 1965-ös Vuk kiadást és megbeszélte a jelenlévőkkel, hogy most már a huszadik kiadásnál tart a népszerű mese. Felelevenítették a kötetben szereplő állatneveket is. Majd Szélessy Balázs, a Bodza zenekar énekese megzenésített verseket mutatott be a meghívott diákoknak és szüleiknek.

Három kategóriában hirdettek győztest. A harmadik osztályosok közül Hoffmann Kristóf bizonyult a legügyesebbnek. A negyedikeseknél Longhi Nicolas érte el a legtöbb pontot, míg felsős kategóriában Stáhl Donát lett az első. A helyezettek könyvjutalmat, emléklapot és kedves ajándéktárgyakat kaptak, viszont a többi résztvevőről sem feledkeztek el a könyvtárosok. Senki nem maradt apró meglepetés nélkül.

Címkék#Ajka#Vuk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!