Ajka

2015.05.15. 16:17

Így "születik" a méz

Egy Bakonygyepesen elő méhészhez látogattak el nemrégiben polányi kisiskolások, hogy a méz születésének tanúi lehessenek.

Vargáné Czobor Andrea

Török István és felesége, Marika nagy szeretettel várta-fogadta a 23 tagot számláló  csapatot, akiket osztályfőnökük, Csabainé Anita kísért el- az elengedhetetlen pár fős szülői kísérettel karöltve. A sok érdeklődő tekintet csillogó villámként cikázott ide-oda, mikor a méhész megmutatta, hogy születnek a méhecskék, hogy élnek-mozognak a kaptárba a méhcsaládok, hogy zajlik egy napja a zümmögő „siserehadnak”. Természetesen sok kérdés is felmerült, a gyerekek egymás szavába vágva akartak minél többet megtudni a „gyepesi csodáról”. A több órásra nyúlt látogató alatt a vendégek éhségüket finom, frissen sült, mézzel csurgatott kaláccsal enyhítették, majd a helyi Marcipán cukrászda messze földön ismert muffinjait is behabzsolták a program végére „kis méhészekké lett” kisiskolások. A  mozgalmas-izgalmas délután végére egy kis udvari játék tette fel a koronát.

Fotó:  Vargáné Czobor Andrea

Emlékezetes, hasznos kirándulás volt ez, mely a résztvevők, vendégek kérésére minden bizonnyal egy következő látogatással fog folytatódni. A kis vendégek lelkesedésén felbuzdulva Török István és felesége úgy gondolják, az elkövetkezendőkben többször fogadnak majd érdeklődő szempárokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!