Ajka

2015.03.20. 20:25

Harminckét csapat indult idén a parkerdei túraversenyen

Ajka-Csingervölgy - Több, mint százan indultak a több, mint két évtizedes múltra visszatekintő fiatalok túraversenyén a Molnár Gábor parkerdőben a minap.

Tisler Anna

Mint Dürgő Ágnestől, a szervező ajkai Kórház SE vezetőjétől megtudtuk, idén 32 csapatot indítottak. A jelentkezők 2,5 kilométertől 6,5 kilométerig különféle nehézségi fokú pályák közül választhattak. Az előző évekhez hasonlóan sokan érkeztek Veszprémből, és voltak Ajkáról, Tapolcáról, Várpalotáról, Berhidáról is. A Veszprém megyei Természetbarát Szövetség elnökétől, Mag Évától megtudtuk, hogy a túravezetői tanfolyam hallgatói is részt vettek a versenyen. A hallgatók között van hallássérült, akinek a tanulásban jeltolmács segít. A Borsos iskola Túrateknőc természetjáró szakkörösei Horváth Csaba tanár vezetésével érkeztek.

Ódor Patrik, Talamár Dominik, Horváth Csaba tanár, Ancsich Kornél, Soós András, az ajkai Túrateknőcök egyik csapata (Fotó: Tisler Anna)

Az alapfokú pálya gyermekeknek felnőtt kísérővel kategóriában, 2500 méteren az úrkúti Kovacsics Botond és Vértes Adrien lett a legjobb. A diákok középfokú pályáján az ajkai Barátok csapat, Pozsonyi Csenge, Fischl Sámuel és Fischl Botond gyűjtötte a legtöbb pontot. Az ő távjuk 5000 méter volt. A vegyes csapatok alapfokú pályáján a veszprémi Csepely család, Csepely László, Csepely Bálint, Szigetfy Ildikó és Kovács Rebeka végzett az élen.

A Túrateknőcök nyerték az öt kilométeres pályát. Mint a győztes Ódor Patrik, Talamár Dominik, Ancsich Kornél és Soós András elmondta, először vettek részt a versenyen. A felsőfokú pályát, 6,5 kilométert Tomor László és Bődi Bence teljesítette legeredményesebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!