Zirc

2017.07.05. 16:19

Uszoda épül pályázati támogatásból

ZIRC Kormányzati támogatásból uszoda épül a bakonyi kisvárosban, jelentette be közös sajtótájékoztatón Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, államtitkár, megyei fejlesztési biztos és Ottó Péter polgármester.

Müller Anikó Hanga

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program folytatásaként, a második ütemben tantermek, tornatermek és tanuszodák beruházásaira lehetett pályázni. Előbbiekre mintegy három-hárommilliárd, utóbbiakra tízmilliárd-négyszáznegyvenmillió forint áll rendelkezésre, ismertette az államtitkár. – A tanuszoda fejlesztések előfeltétele, hogy az önkormányzatok a fejlesztés helyszínéül szolgáló ingatlanokat ingyenesen az állam tulajdonába adják. A beruházás teljes egészében állami forrásból valósul meg és az állam magára vállalja az üzemeltetési költségeket, tehermentesítve ezzel az önkormányzatot, mondta. Az uszodában egy hatpályás 15 x 25 méteres, két méter mélységű és egy 6 x 10 méteres, 80 cm mély tanmedence lesz, mely az óvodások és kisiskolások úszásoktatását segíti. Az épület tetszetős, városképbe illő, sok természetes fényt fog kap, nagy üvegfelülete lesz.

Dr. Kovács Zoltán és Ottó Péter közös sajtótájékoztatón jelentették bemutatták a tervezett uszoda makettjét Fotó: A szerző

A létesítmény egyidejűleg száz fő befogadását teszi lehetővé. Helyszíne a Hosszúréti rendezvénytér részeként, a sportpálya, az óvoda, az általános iskola és a gimnázium melletti terület lesz, egy része előtt aszfaltozott út vezet, környéke rendezett, parkolóval ellátott.  Az ingatlan nagysága ötezer-hatszázötven négyzetméter. Az alapkőletétel jövő év tavaszáig megtörténik, amikor az időjárás engedi, ezt követően elkezdődnek a munkálatok, a befejezés 2019 nyarán várható. Az őszi tanévkezdésre már tervezni lehet már itt a testnevelési órákat. Ottó Péter köszönetet mondott Dr. Kovács Zoltánnak a sikeres pályázatban való közreműködéséért. – A beruházás jelentőségét nem csupán az ismertetett paraméterek jelzik, hanem az, hogy 21. századi infrastruktúra valósul itt meg. Számunkra az is fontos, hogy a jelenlegi kis tanuszodát – mely a város költségvetéséből az utóbbi években 15-18 millió forint támogatást igényelt – ez a korszerű létesítmény kiváltja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!