Zirc

2015.05.06. 19:12

Segítettek a madaraknak otthont találni

Zirc – Népes gyermeksereg ünnepelte a Madarak és a Fák Napját az arborétumban.

Müller Anikó Hanga

Különleges élmény volt számukra, mert a Magyar Természettudomány Múzeum Bakonyi Természettudományi Múzeuma munkatársai segítségével a közelmúltban, a városi játszóházban általuk készített madárodúkat helyezték el a parkban. Az akciót tavaly kezdeményezték először, tájékoztatta lapunkat Harmath Beáta múzeumpedagógus, közművelődési csoportvezető. Régebben közel háromszáz odú volt az angolkertben, de egy részük tönkrement, így szükség volt a pótlásukra, hogy fészkelő helyet biztosítsanak az itt élő madaraknak.

Horváth Júlia segített Barta Zoltánnak az odú elhelyezésében
Fotó: Müller Anikó Hanga

A kellemes ismeretterjesztő séta elején Barta Zoltán ornitológus-muzeológus az odútelepítési programról, a madárvédelem szerepéről, az odútípusokról, azok ideális elhelyezéséről beszélt a kisiskolásoknak. Felhívta figyelmüket, hogyan segíthetik otthonaik kertjeiben a madarak megtelepedését. A gyerekek nagyon élvezték a madármegfigyelést, a madárhang felismerési játékot, sikerült meghallgatniuk hazánk legszebben daloló madara, a fülemüle énekét. Beszámoltak arról is, kinél milyen madarak élnek a ház körül, a kertben.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!