Zirc

2015.06.05. 19:21

50 éves a zirci mezőgazdasági szakképzés

A Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal képviseletében Mayer Andrea nyitotta meg a zirci Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében megrendezésre kerülő félévszázados, jubileumi ünnepséget.

Szabó Erzsébet

Mayer Andrea kiemelte az iskola jelentős, elismerésre méltó eredményeit, díjait, hangsúlyozta meghatározó szerepét a mezőgazdasági szakképzésben. Követendő példaként említette az iskolát gazdaságos, környezetbarát szempontú működtetéséért, melyet országosan is egyedülálló stratégiának jelölt meg.

Az elismerő és bátorító szavakat követően az iskola egyik pedagógusa, Jánosi Bernadett engedett bepillantást az intézményt érintő fontosabb történelmi eseménybe. Segítségével megismerkedhettünk a képzések részletes átalakulásával, a politika és az oktatás összefonódásával, az iskola történetével, a tizenkilencedik századtól egészen napjainkig. Beszédében kiemelte, az iskola által oktatott, gyorsan népszerűvé váló szakágak dacára, manapság évek óta nincs elég jelentkező szakközépiskolai képzésre.

Ezt a tantermet Csonka Jánosról neveztük el, közölte Szabó József szakoktató (jobbról) a résztvevőkkel (Fotó: Penovác Károly)

Az ünnepély megnyitóját Varga Lajos, az intézmény vezetője zárta, aki összegezte, további információkkal gazdagította a szakképzésről és a mezőgazdasági gépszerelésről szóló, leglényegesebb tudnivalókat, továbbá a jövőbeli terveket.

A megemlékezés jelentőségteljes részeként a tantermeket híres kutatókról, elismerésreméltó személyiségekről nevezték el. Ezt követően a szakképzési referensekből, meghívott vendégekből álló csoport látogatást tett a tanműhelyekben, a pelletáló üzemben, továbbá a Mezőgazdasági Gépmúzeumban, ahol testközelből szemlélhették meg a szakképzési területeket, a több száz éves gépeket. Az eseményt a kollégista diákok festménykiállításának megtekintésével zárták.

Címkék#Zirc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!