Zirc

2017.06.09. 12:15

Nyugdíjasklubok egyházzenei kórustalálkozója Zircen

ZIRC - Június 2-án 17. alkalommal rendezték meg a Kórusok Egyházzenei Hangversenyét Zircen, amelynek a hagyományokhoz hűen a Ciszterci Apátság adott otthont.

Csaba Lilla

Az eseményre érkező és szereplő kórusokat a házigazda, a Zirc Városi Nyugdíjas-klub fogadta és látta vendégül a Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában. Kora délután a Ciszterci Apátságot a Veszprém megyéből érkező énekkarok népesítették be.

A kórustalálkozó Ottó Péter polgármester és Pék László, a Zirci Nyugdíjasklub elnökének köszöntőjével vette kezdetét. Kiemelték, nagy örömükre szolgál, hogy ismét szép számmal érkeztek az énekkarok városunkba, amelynek légkörét újra énekszó járta át, majd eredményes szereplést és hangulatos délutánt kívántak valamennyi fellépőnek.

Elsőként a gyulafirátóti Bakonyerdő Nyugdíjasklub énekkara lépett a pódiumra, a délután folyamán pedig további 16 kórus előadásában csendült fel az egyházi énekek széles palettája

Elsőként a gyulafirátóti Bakonyerdő Nyugdíjasklub énekkara lépett a pódiumra, a délután folyamán pedig további 16 kórus - a szentgáli Tiszafa Dalkör Nyugdíjas-klub énekkara, a veszprémi Cholnoky Nyugdíjasklub énekkara, az ajkai Regös Nyugdíjasklub Kiskórusa, a felsőörsi Búzavirág Nyugdíjasklub énekkara, a hajmáskéri Vadgesztenye Nyugdíjasklub énekkara, a magyarpolányi Rozmaring Nyugdíjasklub énekkara, az ajka-bakonygyepesi Gyepesi Örökségünk Nyugdíjasklub énekkara, a veszprémfajszi nyugdíjasklub énekkara, az ajkai Harmónia Dalkör, a szentkirályszabadjai Szent István Nyugdíjasklub énekkara, a tótvázsonyi "Őszidő" Nyugdíjasklub Máriatisztelő Hívek Kórusa, a bakonyszentkirályi "Erzsébet" Nyugdíjasklub énekkara, a nemesvámosi Borostyán Népdalkör, a pétfürdői Szent László Kórus Egyesület, az olaszfalui "Szentháromság" Egyház Kórus, a pétfürdői Péti Férfikar - előadásában csendült fel az egyházi énekek széles palettája.

A 17. Kórusok Egyházzenei Hangverseny végén Horváth Magda, a kulturális bizottság elnöke méltatta a fellépő kórusok szereplését, majd Takács József, a Nyugdíjasok "Életet az Éveknek" Veszprém Megyei Egyesületének alelnöke fejezte ki köszönetét Zirc városának. Kiemelte az énekkarok színvonalas elő-adását, s reményét fejezte ki, hogy jövőre is együtt ünnepelhetnek.

A találkozó végén a kórusok közösen énekelték el a Boldogasszony Anyánk című éneket.

Csaba Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!