Zirc

2017.03.08. 10:09

Nyugdíjasklubok megyei sakk- és rejtvényfejtő versenye Zircen

Március 3-án kora tavaszias, verőfényes napsütésben gyülekeztek a megyéből érkező nyugdíjasklubok tagjai a sakk- és rejtvényfejtő versenyre a Városi Könyvtár közművelődési klubtermében. Az esemény a Zirc Városi Nyugdíjas Klub és a Nyugdíjasok "Életet az éveknek" Veszprém Megyei Egyesület közös, évnyitó rendezvénye volt.

Csaba Lilla

Pék László, a társszervező Zirc Városi Nyugdíjasklub vezetője köszöntötte a megjelenteket. Ottó Péter Zirc város polgármestere nyitotta meg a rendezvényt, s örömét fejezte ki, hogy ismét ilyen szép számmal képviseltetik magukat a szépkorúak a versenyen.  Takács József alelnök is üdvözölte a jelenlévőket, a főszervező Nyugdíjasok „Életet az Éveknek" Veszprém Megyei Egyesülete részéről. A továbbiakban Czingler Sándor versenybíró ismertette a versenyzésre vonatkozó legfontosabb tudnivalókat.

Ottó Péter Zirc város polgármester nyitotta meg a rendezvényt, s örömét fejezte ki, hogy ismét ilyen szép számmal képviseltetik magukat a szépkorúak a versenyen.

Ezt követően a sakkozók és a rejtvényfejtők két külön teremben láttak munkához. Feszült figyelem, izgalom és versenyláz járta át a levegőt.

Feszült figyelem, izgalom...

...és versenyláz járta át a levegőt.

A résztvevők három kategóriában: keresztrejtvényben, sudokuban és sakkban mérték össze tudásukat.

A következő eredmények születtek:

Keresztrejtvény:

1. Márton Lászlóné (Fegyveres Erők, Veszprém)

2. Madarászné K. Ágnes (Csebszaltó Nyugdíjasklub, Balatonfűzfő)

3. Lukács László (Sédvölgy Nyugdíjas Klub, Veszprém)

Sudoku:

1. Gombás Klára (Bánkis Természetjárók, Ajka)

2. Madarászné K. Ágnes,

3. Szabó Lajos (mindketten Csebszaltó, Balatonfűzfő)

Sakk, egyéni:

1. Kurics László Endre

2. Szabó Vilmos

3. Galambos László

Csapat: 1. Bakonyszentlászló, 2. Bánkis Természetjárók, Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!