Zirc

2015.05.18. 14:07

Meglepetés volt mindenkinek

Zirc - Lingl Zoltán helyi nevezetességeket is ábrázoló, digitális festményeiből nyílt kiállítás a Városházán.

Kelemen Gábor

Aktív közéleti szerepet vállal. Harmadik ciklusát kezdte meg tavaly a város képviselő-testületében, 2007 óta igazgatója a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolának. Arról azonban kevesen tudtak, hogy digitális festményeket készít.

Lingl Zoltán a családjával és Ottó Péter polgármesterrel kiállításának megnyitóján
Fotó: Kelemen Gábor

A kiállítást megnyitó Ottó Péter polgármester számára is meglepetés volt mindez, pedig 2006 óta képviselőtársak. Köszöntőbeszédében elmondta, Lingl Zoltán alkotótevékenységéhez tehetség is társul, annak pedig különösen örül, hogy merte vállalni a festményeit, megvalósította az álmait. Reményét fejezte ki, hogy még sok embert fog megörvendeztetni az alkotásaival. A digitális festmények ugyanúgy kézimunkával is készülhetnek, mint a hagyományos festmények, csak a létrehozáshoz használt eszközök mások. Ennek a technikának óriási előnye, hogy nem festékezem össze a lakást és kicsi a helyigénye. Ahol van egy asztal és egy szék, ott lehet festeni vallja az alkotó, akinek a képei között több helyi nevezetesség így például az apátsági templom, a Bagolyvár és a glóbusz pár is szerepel.

Bár sokak számára meglepetés volt Lingl Zoltán alkotótevékenysége, talán a legjobban mégis a kiállító lepődött meg, hiszen nem tudott arról, hogy festményei a széles nyilvánosság elé kerülnek. Felesége, Lingl Katalin lepte meg ezzel a különleges ajándékkal születésnapja alkalmából. Az ünnepelt pedig a képeivel, az alkotás örömével szeretne megajándékozni minden kedves érdeklődőt.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!