Zirc

2017.08.21. 14:21

Kitüntetéseket és tanulmányi ösztöndíjakat adtak át az államalapítás ünnepén Zircen

Önkormányzati kitüntetéseket és egy gyémántdiplomát is átadtak Zircen az államalapítás ünnepén.

Civil Tudósítónktól

Zirc Város Díszpolgárává avatták Tóth Sándort, az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának nyugalmazott igazgatóját. Tóth Sándor az első húsz évben volt igazgatója az intézménynek, ez idő alatt vált a múzeum a város egyik meghatározó turisztikai, ismeretterjesztő és természettudományos központjává. Két évtizedes szakmai és vezetői munkája során a múzeum olyan rangot ért el, hogy 1992-ben - kiválva a Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóságból - önálló intézménnyé válhatott. Ismeretterjesztő írásainak száma meghaladja a háromszázat. Tevékenységét sok kitüntetéssel ismerték el. Nyugdíjas évei alatt is aktív, segíti a múzeum munkáját és segítséget nyújt a fiatal kutatóknak. Két ciklusban töltötte be a múzeumi baráti kör elnöki tisztségét.

Kitüntetettek az államalapítás ünnepén: Bereczkiné Papp Krisztina, Illés Ferenc és Tóth Sándor
Fotó: Kelemen Gábor

"Zirc Város Tisztviselője" kitüntetést vehetett át Bereczkiné Papp Krisztina, a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal Igazgatási Osztályának vezetője, aki a jegyzőhelyettesi tisztséget is betölti. Pontos, precíz, kitartó jelzőkkel illették a méltatásban, aki folyamatosan bővíti ismereteit, tudását. Kollégáinak nemcsak szakmailag, de emberileg is támasza. Személyét tisztelet és szeretet övezi a városban, magas szintű szakmai tudását elismerik. Aktív résztvevője Zirc közösségi életének.

Az ünnepség egy gyémántdiploma átadásával is gazdagodott: Illés Ferenc nyugalmazott múzeumigazgató, Zirc Város Díszpolgára hatvan évvel ezelőtt szerezte meg tanári diplomáját, és kis megszakítással 1955 óta szolgálja munkásságával a város életét, fejlődését.

A középiskolai tanulmányi ösztöndíjak átadására is az augusztus 20-ai ünnepségen került sor. Zirc Városi Önkormányzat a második félévben tizenkilenc fiatalt részesített elismerésben: Balázs Márton, Detre Csongor István, Farkas Estilla, Gregosits Martin, Hédl Petra, Kajtár Szabolcs, Kovács Bence, Kujbus Petra, Lekrinszky Anett, Mészáros Balázs, Molnár Petra, Neumann Péter, Oláh Lili, Pongrácz János, Simon Panna, Somogyi Gergő, Vajcs Luca, Vajda Kitti és Várszegi Júlia.

Kelemen Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!